Medicii ruși susțin că au încercat mai mult de 30 minute să-l resusciteze pe Navalnîi. „Cu toate acestea, pacientul a decedat”

Data actualizării: Data publicării:
Alexei Navalnîi la procesul de marți, 02.02.2021
Opozantul rus Alexei Navalnîi. Foto: Profimedia Images

Medicii ruşi de la un spital din apropierea închisorii au încercat timp de peste 30 de minute să-l reanime pe opozantul rus Alexei Navalnîi, au anunţat reprezentanții spitalului, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax.

„Medici care au sosit la faţa locului au continuat manevre de reanimare care erau efectuate deja de medicii închisorii”, a declarat conducerea unui spital public din oraşul Labîtnangi, situat în apropierea coloniei penitenciare din Arctica în care era încarcerat Alexei Navalnîi.

„Ei le-au continuat timp de peste 30 de minute, Cu toate acestea, pacientul a decedat”, a mai precizat sursa citat de Interfax, potrivit AFP și Agerpres.

Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin, încarcerat de trei ani, a murit vineri în închisoare, a anunțat penitenciarul unde era deținut dizidentul rus.

Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”. Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani. 

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri