Putin: Pentru noi, tot ce se întâmplă pe frontul din Ucraina este o chestiune de viață și de moarte

Data publicării:
Moscow, Russia. 14th Feb, 2024. Russian President Vladimir Putin delivers a video address to participants in the annual expanded meeting of the Emergencies Ministry Board from the Kremlin, February 14, 2024 in Moscow, Russia. Credit: Alexander Kazakov/Kre
Foto: Profimedia Images

Evenimentele de pe câmpul de luptă din Ucraina sunt o chestiune de „viață și de moarte” pentru Rusia, care i-ar putea determina soarta, a declarat Vladimir Putin într-un interviu televizat duminică, transmite The Moscow Times, care citează AFP.

Kremlinul a încadrat în mod repetat conflictul de aproape doi ani ca fiind o bătălie pentru supraviețuirea Rusiei, în încercarea de a mobiliza sentimentul patriotic în rândul populației sale, mulți dintre ei apatici față de ofensivă.

„Cred că este încă important pentru noi înșine, și cu atât mai mult pentru ascultătorii și telespectatorii noștri din străinătate, să înțeleagă modul nostru de gândire”, a declarat Putin într-un interviu acordat televiziunii de stat.

„Tot ceea ce se întâmplă pe frontul din Ucraina: pentru ei este o îmbunătățire a poziției lor tactice, dar pentru noi este vorba de soarta noastră, este o chestiune de viață și de moarte”, a spus el.

Putin răspundea la o întrebare despre interviul de două ore pe care l-a acordat fostului prezentator TV american de talk-show Tucker Carlson, pe care Kremlinul l-a folosit pentru a-și promova narațiunile privind conflictul.

În interviul respectiv, Putin a vorbit pe larg despre istoria Rusiei și a pus continuu la îndoială statalitatea Ucrainei, atrăgând furia atât a Kievului, cât și a Occidentului.

„Pentru ascultătorul occidental, pentru telespectator, nu a fost ușor. Cu atât mai mult pentru americani”, a declarat Putin atunci când a fost întrebat despre lungile sale meditații istorice în interviul cu Carlson.

„Istoria Statelor Unite este de 300 și ceva de ani, iar eu am început în 862. Deci cred că nu a fost ușor de înțeles pentru publicul american”, a spus el.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri