Rusia vrea să trimită la închisoare pe viață oamenii care justifică un atac terorist, după asasinarea bloggerului din Sankt Petersburg

Data publicării:
Police on protest against Russian troops in Ukraine in Moscow, Manezhnaya Square on March 2nd, 2014
Parlamentul rus intenţionează să introducă o legislaţie şi mai dură după uciderea bloggerului militar Vladen Tatarski. Foto: Profimedia Images

Parlamentul rus intenţionează să introducă o legislaţie şi mai dură după uciderea bloggerului militar Vladen Tatarski într-o cafenea din Sankt Petersburg, a declarat luni un parlamentar, informează marţi dpa. 

„În viitorul apropiat, vom propune amendamente care vor înăspri pedepsele pentru terorism”, a declarat pe Telegram Vasili Piskariov, şeful comisiei de securitate din Duma de Stat, conform Agerpres. Schimbările nu se referă doar la atacurile teroriste în sine, ci şi la sprijinirea, încurajarea şi diseminarea propagandei teroriste, a declarat Psikariov, deputat din partea partidului Rusia Unită.

Terorismul implică deja o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă, a spus Psikariov, dar unele părţi ale legii permit pedepse mai uşoare. „Cel mai important, ne propunem să creştem catalogul de infracţiuni care să fie pedepsite cu închisoare pe viaţă”, a adăugat deputatul, adăugând că acest lucru este necesar pentru a proteja Rusia de pericolul tot mai mare dinspre Ucraina. Oricui pune în practică, plănuieşte sau chiar justifică un atac nu ar trebui să i se permită să evite „cele mai dure pedepse”, a spus el. 

Vasili Piskariov a făcut aceste declaraţii după moartea bloggerului Vladen Tatarski în explozia produsă duminică într-o cafenea din Sankt Petersburg ce aparţine liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin. Tatarski, care a susţinut cu fermitate invazia rusă în Ucraina, a fost ucis după declanşarea unui dispozitivul exploziv ascuns într-o statuetă de ipsos oferită bloggerului militar de una din participantele la evenimentul la care Tatarski, care cerea „anihilarea totală a Ucrainei”, intenţiona să vorbească despre experienţele sale ca reporter de război în zona de luptă din estul Ucrainei. În explozie au fost rănite aproximativ 30 de persoane.

Forţele de securitate ruse au arestat-o pe Daria Trepova, identificată ca fiind persoana care a înmânat statueta. Trepova fusese deja vizată de autorităţi în februarie 2022, când a fost condamnată la zece zile de arest administrativ pentru o acţiune neautorizată împotriva campaniei militare ruse din Ucraina.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...