Şeful spionilor din Rusia vorbește de interferenţe străine în alegerile prezidenţiale de la anul. „Trebuie să facem toate eforturile”

Data publicării:
Serghei Naraskin, seful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei vorbeşte la o conferinţă de presă la Arhivele Federale din Moscova, la 11 aprilie 2022.
Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Serghei Narâşkin. Foto: Profimedia Images

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâşkin, i-a îndemnat pe spionii ruşi să facă toate eforturile pentru a preveni orice interferenţă străină în alegerile prezidenţiale din martie anul viitor, la care Vladimir Putin și-a anunțat candidatura.

„În noul an va avea loc un eveniment politic important - alegerea preşedintelui Federaţiei Ruse”, a spus şeful SVR vineri într-un mesaj video, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Trebuie să facem toate eforturile pentru a împiedica posibile încercări de interferenţe externe”, a mai adăugat Narâșki.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat mai devreme în decembrie, într-un mesaj adresat militarilor, că va candida la alegerile din martie, pas care cu siguranţă îi va permite să mai rămână la putere încă cel puţin şase ani.

Vladimir Putin, căruia predecesorul său, Boris Elţin, i-a predat ştafeta în ultima zi a anului 1999, se află deja la frâiele Rusiei de mai multă vreme decât orice alt conducător după Iosif Stalin, depăşind şi recordul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Potrivit politicienilor din opoziţie, alegerile din martie 2024 vor fi doar un simulacru de democraţie, pentru a ascunde ceea ce ei consideră a fi dictatura coruptă a lui Putin. Susţinătorii acestuia din urmă resping însă această viziune, evocând o serie de sondaje independente care arată Putin se bucură de cote de aprobare de peste 80% şi susţinând că actualul lider de la Kremlin a readus ordinea în ţară şi a recuperat o parte din influenţa pierdută de Rusia în haosul ce a urmat destrămării URSS, în 1991.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri