Video Un rus care se află pe front de 7 luni a primit ordin de mobilizare. „Trebuie înlăturat de la putere. Să-l ia dracu de președinte”

Data publicării:
Relatives say goodbye to men conscripted for military service during partial mobilisation before their leaving for additional training, in Chelyabinsk, Russia
Mobilizarea parțailă decretată de Putin a stârnit haos la centrele de recrutare din Rusia. Foto: Profimedia

Un soldat rus care se află pe front în Ucraina de șapte luni a primit ordin de mobilizare acasă, după cum reiese dintr-o discuție interceptată între el și mama lui. Dialogul dintre cei doi arată haosul care domnește la centrele de recrutare și nesiguranța rușilor în privința a ceea ce îi așteaptă. La un moment dat, soldatul izbucnește și-l înjură pe Vladimir Putin, spunând că trebuie înlăturat de la putere.

Convorbirea interceptată a fost postată și tradusă de Wartranslated.com, un site specializat în informații de pe frontul din Ucraina. Potrivit dialogului, soldatul nu știe ce se va întâmpla cu el și îl înjură pe Vladimir Putin („Să-l ia dracu pe președinte”), spunând că nimeni nu dorește acest război.

Soldat rus: - Deci, ai terminat de citit ordinul (de mobilizare - n.r.)? Ce scrie?

Mama soldatului: - L-am citit. Eu și Dașa am sunat deja la centrul de încorporare. Au spus că ar trebui să te lase în pace. În afară de cazul în care ești într-o unitate specială. La ce unitate ești?

Soldat rus: - 488.

Mama soldatului: - Așa. Și e vreo unitate specială?

Soldat rus: - Nu, e artilerie.

Mama soldatului: - A, deci la centrul de încorporare au spus că ar trebui să te lase în pace, din moment ce ești încorporat deja. Poate ar putea să te cheme mai târziu, dar asta în următoarele 12 luni. Nu se știe sigur, totul depinde de cum va fi situația, din moment ce Ministerul Apărării nu a spus clar ce înseamnă mobilizare parțială. Toți din categoriile A și B merg (pe front). În primul rând, cei care deja au serviciul militar satisfăcut. E puțin neclar, bănuiesc că dacă nu vor recruta destui din categoriile A și B, atunci vor lua pe toată lumea. 

Soldat rus: - Deci, eu ce trebuie să fac? Să semnez un contract sau ce?

Mama soldatului: - De ce, băiete? N-ai făcut destul război?

Soldat rus: - Deci, ce fac? Mă duc din nou la infanterie?

Mama soldatului: - De ce infanterie? Poate te lasă-n pace.

Soldat rus: - Poate. Vedem. Oricum, mai e o lună.

Mama soldatului: - Au deschis puncte de recrutare în gările din Moscova, poți să crezi așa ceva? Pur și simplu au montat corturi, iar la stație se anunță că „trenul acesta merge acolo și acolo” și că există puncte de recrutare. Au semnat (ordinul) ieri, iar unii oameni au primit ordin în aceeași zi. Totul a fost pregătit în avans. 

Soldat rus: - Da. Trebuie înlăturat de la putere. Să-l ia dracu de președinte. Nimeni nu vrea războiul ăsta nenorocit. 

Mama soldatului: - Evident.

Soldat rus: - Nimeni nu dă doi bani pe Ucraina.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri