Un rus pro-Ucraina a murit într-o explozie după ce a fost arestat de FSB. El avea o bombă asupra sa

Data publicării:
Consequences of the explosion of a drone (UAV) in house No. 161 on Piskarevsky Prospekt.
Foto: Profimedia Images

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a afirmat marţi că un rus ce făcea parte dintr-o grupare pro-Ucraina a fost ucis în explozia bombei pe care o avea asupra lui în momentul arestării sale în regiunea Samara (Volga), în contextul în care el plănuia, potrivit FSB, un atentat, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Atunci când suspectul a fost reţinut, încărcătura explozivă pe care el o avea asupra lui s-a declanşat, provocându-i răni incompatibile cu viaţa. Membrii forţelor de securitate şi populaţia civilă nu au fost răniţi”, a anunţat FSB, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti, fără a preciza dacă explozia a fost una voită sau accidentală.

Potrivit acestei surse, suspectul era membru al „Corpului de voluntari ruşi”, un grup cu baza în Ucraina care luptă împotriva forţelor Kremlinului.

Serviciile de securitate ruse au afirmat că au împiedicat astfel un „act terorist” pe care acest bărbat este acuzat că îl plănuia.

Autorităţile ruse afirmă că el avea pregătită o încărcătură explozivă artizanală pe care intenţiona să o plaseze la un centru pentru colectarea de ajutor umanitar.

Ele susţin de asemenea că au găsit un exploziv, precum şi componente necesare fabricării acestuia la domiciliul suspectului.

FSB a mai informat că a găsit în telefonul suspectului contacte cu „Corpul de voluntari ruşi”.

Acest grup de combatanţi care se declară ruşi ce se opun regimului preşedintelui Vladimir Putin întreprinde de mai multe săptămâni, împreună cu alte unităţi similare, incursiuni armate în regiunile ruse ce se învecinează cu Ucraina.

Acest anunţ al FSB intervine cu câteva zile după un atentat în care au fost ucise cel puţin 139 de persoane într-o sală de concerte de lângă Moscova şi care a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri