Urare cinică de 8 martie. Putin le spune „La mulți ani” rusoaicelor trimise pe front în Ucraina

Data publicării:
putin da flori la 2 femei soldat in uniforma
Putin le-a oferit flori femeilor absolvente a academiei militare din Krasnodar. Foto: Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis vineri, cu ocazia zilei de 8 martie, rusoaicelor care se află pe front în Ucraina, că sunt un exemplu de „forță irezistibilă” și „reziliență”, dovadă a faptului că „binele și adevărul sunt de partea noastră”, urându-le „La mulți ani”. Rusia avea anul trecut peste 1.000 de femei trimise pe front să lupte în Ucraina.

În discursul său, preşedintele rus a declarat că aduce un omagiu în special „femeilor care se află în zona operaţiunii militare speciale” în Ucraina şi care „îndeplinesc misiuni de luptă”.

„Aș dori să fac un apel special către femeile care se află în zona operațiunii militare speciale, îndeplinind misiuni de luptă, și către cele care acum sunt despărțite de familiile lor, așteptându-i pe eroii noștri, inspirându-i cu dragoste, bucurie și sprijin, preocupându-se de toți luptătorii noștri, ajutându-i pe front, în spitale și în numeroase structuri de voluntariat. Voi dovediți din nou și din nou ce forță irezistibilă posedă inima feminină, dați un exemplu de reziliență, de încredere că binele și adevărul sunt de partea noastră”, a afirmat Putin, potrivit unui comunicat transmis de Kremlin.

Mesajul, care se adresează și femeilor rămase acasă, se încheie cu urarea „Sărbători fericite! La mulți ani de Ziua Internațională a Femeii!”

Vladimir Putin a promulgat, de asemenea, cu prilejul zilei de 8 martie, un decret pentru graţierea a 52 de femei condamnate şi efectuând pedepse cu închisoarea, dintre care unele au părinţi militari.

300.000 de femei-militar în Rusia

Potrivit ministrului apărării, Serghei Şoigu, peste 300.000 de femei „activează în forţele armate” ruse.

Anul trecut, el a precizat că 1.100 dintre ele „luptă” în Ucraina, altele ocupând funcţii de susţinere.

Într-un alt mesaj video de vineri, Şoigu le-a mulţumit mamelor soldaţilor care luptă în Ucraina. „Aţi crescut patrioţi adevăraţi şi curajoşi apărători ai patriei”, a declarat el.

În aceste ultime săptămâni, un grup restrâns de soţii ale soldaţilor mobilizaţi au organizat manifestaţii în faţa Kremlinului pentru a cere ca soţii lor să fie retraşi de pe front şi rechemaţi din Ucraina, notează AFP.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri