VIDEO. Ce răspund bărbații ruși din Moscova când sunt întrebați dacă ar viola femei ucrainene

Data actualizării: Data publicării:
O femeie plânge ghemuită lângă un perete.
Femeile din Ucraina se confruntă zilnic cu amenințarea violului și apar tot mai multe dovezi despre violențele sexuale comise de trupele ruse. Foto: Profimedia

Femeile din Ucraina se confruntă zilnic cu amenințarea violului și apar tot mai multe dovezi despre violențele sexuale comise de trupele ruse. Într-un interviu video realizat de elevii de la școala 1420 din Moscova, aflăm ce cred cetățenii ruși despre acuzațiile aduse armatei lor.

Reporter: Ați viola femei ucrainene?

- Nu, nu aș viola pe nimeni.

- Bineînțeles că nu. Astfel de lucruri se întâmplă în timpul războiului. De aceea, această informație este probabil adevărată.

Reporter: Ați viola femei ucrainene?

- Sunt surprins că ați formulat întrebarea în acest fel. Sunt surprins că acest lucru poate fi spus cu voce tare. Sunt trist că așa ceva se poate întâmpla oriunde. Nu înțeleg cum aș putea să răspund la această întrebare. Bineînțeles că nu aș face așa ceva.

- Nu cred această informație. Pot crede doar ceea ce văd cu ochii mei. Nu pot spune că soldații noștri sunt niște sfinți, dar mă îndoiesc că informațiile răspândite în străinătate sunt adevărate.

- Nu vreau să violez pe nimeni. Vom afla adevărul în curând. Cred că violul și crimele sunt lucruri care chiar se întâmplă în timpul războiului.

- Nu mai puneți astfel de întrebări. Nu, nu aș face așa ceva nimănui.

Citiți și:

Soldații ruși violează femei ucrainene după ce le ucid soții, spune o deputată de la Kiev

Violul, ca armă a Rusiei în Ucraina. „Mă tem că poveștile pe care le aflăm acum sunt doar vârful aisbergului”

Ororile ocupației ruse din Ucraina, povestite de victime. „M-au violat și mi-au împușcat soțul”

- Nu cred că se întâmplă așa ceva acolo. Cred că este o minciună.

- Sigur că nu.

Reporter: Ce părere aveți despre asta?

- Am o părere negativă.

- Nu pot viola o altă persoană. Am principii morale care nu-mi permit să fac așa ceva. Aș vrea să adaug că există multe informații false și este mai bine să le ignorăm. Este aproape imposibil să distingem între informații false și adevăr.

- Toată lumea implementează politici anti-Rusia acum. Dacă o altă țară ar fi făcut același lucru, ar fi fost tratată la fel. Ne-au prins într-o perioadă dificilă și au impus sancțiuni dure. S-ar fi procedat la fel în cazul oricărei alte țări. Sunt politici standard într-o astfel de situație, instigare la ură și deteriorarea relațiilor cu alte state. Acesta este războiul. Este un război informațional. Nu e surprinzător.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri