Rușii anunță că au cucerit o localitate din apropierea orașului Ceasiv Iar, ultima redută din regiunea Donețk

Data publicării:
hartă război ucraina
Foto: Captură Twitter/@MilitarySummary

Forţele invadatoare ruse au preluat controlul asupra localităţii Bohdanivka, din estul regiunii ucrainene Doneţk, a anunţat, duminică, ministerul rus al apărării, într-un comunicat, potrivit Reuters. Controlul asupra Bohdanivka, localitate situată chiar la vest de oraşul Bahmut, căzut în mâinile invadatorilor în ultimele luni, a fost pus sub semnul întrebării de ceva timp.

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, în raportul său de duminică seară, a menţionat Bohdanivka, precizând că ar fi unul dintre o serie de sate în care forţele ucrainene au respins 13 atacuri inamice. Dar nu a oferit detalii specifice.

Ministerul ucrainean al apărării a negat, săptămâna trecută, că Rusia ar fi capturat întreaga Bohdanivka, recunoscând, totodată, că a pierdut unele poziţii în satul din estul regiunii Doneţk.

Surse ucrainene neoficiale au sugerat că Bohdanivka se află în mâinile Rusiei, pe baza unor înregistrări video din sat şi din oraşul Ceasiv Iar, aflat la sud-vest.

Ucraina şi-a concentrat atenţia asupra apărării oraşului Ceasiv Iar, descriindu-l ca fiind un post important pentru a-i împiedica pe ruşi să avanseze spre vest prin regiunea Doneţk către oraşele Kramatorsk şi Sloviansk.

Bahmut a fost capturat de trupele ruse în mai 2023, după luni de lupte crâncene care au nimicit ceea ce a fost cândva un oraş de aproximativ 70.000 de locuitori.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri