Sălbăticie de neimaginat într-o închisoare din Brazilia: 60 de morți

Data actualizării: Data publicării:
Brazil Faces Endemic Overcrowding In Its Ailing Prison System
FOTO: Gulliver/GettyImages

Aproape 60 de oameni au murit într-un conflict izbucnit între două bande rivale într-o închisoare din Brazilia. Luptele au fost de o sălbăticie greu de imaginat – peniteciarul din orașul Manaus (Amazon) arată ca după măcel, iar presa vorbește despre decapitări, trupuri mutilate și corpuri spânzurate și atârnate de zidurile închisorii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În timpul revoltei au fost luați ostatici peste 70 de deținuți. Unii au fost executați, alții au fost în cele din urmă eliberați.

Rudele îngrijorate venite să afle informaţii despre cei închişi acolo au dat peste o priveliște de filme horror - podeaua scăldată în sânge, cadavre atârnând pe pereți, membre tăiate și aruncate. Pe rețelele de socializare circulă deja imagini care sunt greu de suportat emoțional.

Trupele speciale au reuşit în cele din urmă să pătrundă în închisoare şi să pună capăt revoltei.

Este cel mai sângeros incident petrecut într-o închisoare în Brazilia ultimilor 20 de ani, în condițiile în care astfel de întâmplări au loc adesea în centrele de detenţie din Brazilia, supraaglomerate şi prost gestionate.

La închisoarea Anisio Jobim, unde s-a petrecut măcelul din prima zi a anului, se aflau 2.230 de deținuți, în condițiile în care penitenciarul avea o capacitate de numai 590 de locuri.

Cel mai grav bilanț al unei revolte petrecute într-o închisoare braziliană s-a înregistrat în 1992, la penitenciarul Carandiru, din statul Sao Paolo, când au murit 111 detinți, aproape toți fiind uciși în timpul asaltului dat de poliție pentru redobândirea controlului asupra închisorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri