Scandal în SUA. Cadavrele unor deținuți au fost înapoiate familiilor fără organe

Data publicării:
medic care face o autopsie
Cadavrele a doi bărbați care au murit într-o închisoare din Alabama, SUA au fost returnate familiilor fără organe interne. FOTO: Shutterstock

Cadavrele a doi bărbați care au murit într-o închisoare din Alabama, SUA au fost returnate familiilor fără organe interne, transmite abcnews.go.com, citată de News.ro.

Familia lui Brandon Clay Dotson, care a murit într-o închisoare de stat în noiembrie, a intentat luna trecută un proces federal împotriva Departamentului de Corecție din Alabama și a altora, spunând că trupul său se descompunea și inima îi lipsea când rămășițele sale au fost returnate familiei sale.

Într-un dosar depus în instanță săptămâna trecută, fiica lui Charles Edward Singleton, un alt deținut decedat, a declarat că din corpul tatălui ei lipseau toate organele interne când a fost returnat în 2021.

Lauren Faraino, un avocat care reprezintă familia lui Dotson, a declarat miercuri că experiența mai multor familii arată că acest lucru „face parte dintr-un tipar”.

Dotson, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit mort pe 16 noiembrie la Ventress Correctional Facility. Familia sa a angajat un patolog pentru a face o a doua autopsie și a descoperit că inima lui lipsea. Familia sa a intentat un proces încercând să afle de ce inima lui a fost îndepărtată și au cerut să le fie înapoiată.

Mai multe familii au avut experiențe similare

Familia lui Dotson a descoperit, în timp ce căuta informații despre ceea ce s-a întâmplat cu inima lui, că alte familii au avut experiențe similare.

Situația care implică corpul lui Singleton este menționată în documentele judiciare depuse de familia lui Dotson săptămâna trecută. În documente, fiica deținutului, Charlene Drake, scrie că o casă funerară i-a spus că trupul tatălui ei a fost adus „fără organe interne”.

Ea a scris că directorul funerar i-a spus că „în mod normal, organele se află într-o pungă plasată înapoi în corp după autopsie, dar Charles a fost adus la casa funerară fără organe interne”. 

Procesul intentat de familia lui Dotson a susținut că inima ar fi putut fi reținută în timpul unei autopsii de stat cu intenția de a o da școlii medicale de la Universitatea Alabama din Birmingham în scopuri de cercetare.

Avocații universității au spus că aceasta este o „speculație fără temei” și au scris într-un dosar depus în instanță că universitatea nu a efectuat autopsia și nu a primit niciodată niciunul dintre organele lui Dotson.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri