Șeful guvernului în exil al Tibetului îl apără pe Dalai Lama în scandalul copilului sărutat: S-a comportat cu inocența unui bunic

Data publicării:
Dalai Lama saluta publicul în timpul unei prelegeri în Bodhgaya, India, pe 29 decembrie 2022.
Dalai Lama este apărat de șeful guvernului în exil al Tibetului în scandalul copilului sărutat. Foto: Profimedia Images

Șeful guvernului în exil al Tibetului, Penpa Tsering, i-a luat apărarea liderului spiritual Dalai Lama care se află în centrul unui scandal după ce a sărutat un copil pe gură și i-a cerut să-i "sugă limba", afirmând că incidentul nu arată altceva decât latura inocentă și afectuoasă a lui Dalai Lama, care s-a comportat ca un "bunic".

Dalai Lama, laureat al premiului Nobel pentru pace, și-a cerut scuze public după ce o filmare în care sărută un copil a devenit virală și generat comentarii în care liderul spiritual era acuzat de abuz.

Dalai Lama a fost "etichetat pe nedrept cu tot felul de apelative care au rănit sentimentele tuturor celor care cred în el", a declarat Penpa Tsering, potrivit Reuters.

Liderul spiritual de 87 de ani a dat dovadă doar de "un comportament afectuos de bunic", a spus Tsering, adăugând că Dalai Lama, care practică celibatul, este "mai presus de plăcerile senzuale".

Clipul video, filmat în luna februarie, a fost văzut de peste un milion de ori pe Twitter.

Tsering spune că "surse pro-chineze" au fost implicate în viralizarea filmării, adăugând că "latura politică a acestui incident nu poate fi ignorată".

Dalai Lama a fugit în India în 1959 după o răscoală eșuată împotriva Chinei, care a anexat Tibetul în 1951.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri