Șeful spionajului militar ucrainean recunoaște atacurile pe teritoriul Rusiei. „Asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi”

Data publicării:
Şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, Kirilo Budanov, stă la biroul său.
Şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Loviturile ucrainene pe teritoriul Rusiei vizează în principal companii militare-industriale din această ţară, a afirmat sâmbătă şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov.

Atacurile vizează „în primul rând companii din complexul militar-industrial rus”, a declarat Kirilo Budanov într-o rară apariţie publică în cursul conferinţei internaţionale Yalta European Strategy (YES) la Kiev, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Budanov a spus, printre altele, că o fabrică rusă producând cipuri electronice pentru rachete Iskander, folosite de Moscova pentru a bombarda Ucraina, a fost atacată „recent”.

Atacurile cu drone şi actele de sabotaj s-au înmulţit în Rusia în ultimele luni, lovind Moscova şi diverse regiuni ruseşti, uneori în adâncul ţării. Kievul a început să revendice tot mai mult responsabilitatea pentru aceste lovituri.

„Exploziile din ţara agresoare trezesc puţin societatea, dar nu au avut încă un efect masiv, din păcate pentru noi”, a spus el, în timp ce a prezis că aceste atacuri vor crea în cele din urmă „probleme considerabile” ruşilor.

„Este doar o chestiune de timp”, a subliniat Budanov.

„Acest lucru este important şi asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi: nicio persoană civilă nu a suferit, orice ar spune ei (ruşii)”, a mai afirmat el.

Budanov a asigurat că contraofensiva ucraineană, care avansează lent după începutul lui iunie, va continua şi după sfârşitul verii, mai propice mişcărilor de trupe.

„Operaţiunea ofensivă va continua în toate direcţiile”, a declarat Budanov. „Nu suntem în Africa şi nu avem cu adevărat un sezon ploios”, a mai afirmat el.

Budanov a recunoscut, însă, că schimbarea anotimpului ar putea avea un impact „negativ” asupra înaintării trupelor ucrainene pentru că „este mai greu să duci războiul în frig, în umezeală şi în noroi”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri