Șeful spionajului militar ucrainean spune că Navalnîi a murit din cauze naturale. Mesajul criptic al lui Kirilo Budanov

Data publicării:
Şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, Kirilo Budanov, stă la biroul său.
Şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Kirilo Budanov, șeful Serviciului de informații al apărării din Ucraina, a declarat că politicianul rus de opoziție Aleksei Navalnîi a murit din cauze naturale, mai exact din cauza unui cheag de sânge. Afirmația lui Budanov, pe care el însuși a catalogat-o „dezamăgitoare”, este în concordanță cu varianta oficială a autorităților ruse, care au oferit aceeași explicație. Pe de altă parte, Budanov a anunțat „noi surprize” pentru ocupanții ruși și a făcut trimitere la podul de peste strâmtoarea Kerci.

Declarația lui Kirilo Budanov a fost făcută în marja conferinței „Ucraina. Suntem în 2024”, potrivit site-ului Hromadske.ua. Șeful spionajului militar ucrainean a fost întrebat de un reporter despre cauza morții lui Aleksei Navalnîi.

„S-ar putea să vă dezamăgesc, dar știm că a murit într-adevăr din cauza unui cheag de sânge. Este mai mult sau mai puțin confirmat. Acest lucru nu este luat de pe internet, ci, din nefericire, [a fost o moarte] naturală”, a răspuns Kirilo Budanov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Explicația oferită de Budanov este în concordanță cu varianta oficială a Rusiei privind cauza morții lui Navalnîi.

„Atât timp cât suntem în război, vor exista probleme în cadrul Federației Ruse”

Pe de altă parte, Budanov a îndemnat oamenii să nu creadă că regimul rus „va fi răsturnat în mod natural, de la sine”, afirmând că „fără ajutorul nostru, este nerealist”, scrie Ukrainska Pravda,

De asemenea, el a declarat că un regim stabil în Rusia reprezintă o amenințare pentru Ucraina și pentru lume și că Ucraina va continua să desfășoare operațiuni pe teritoriul rusesc.

„Atât timp cât suntem în război, vor exista probleme în cadrul Federației Ruse”, a adăugat Budanov.

În plus, el a anunțat noi atacuri asupra bazelor militare rusești din Crimeea ocupată.

„Noi surprize îi așteaptă pe dușmanii noștri și nu aș recomanda populației civile să folosească așa-numitul «pod» din Crimeea”, a scris Budanov pe Telegram.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri