Sinan Ogan, care a ieșit pe locul trei la alegerile prezidențiale din Turcia, a anunțat că îl susține pe Erdogan în turul doi

Data publicării:
Sinan Ogan, candidatul care a ieșit pe locul trei la alegerile prezidențiale din Turcia dă mâna cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan pe 19 mai 2023.
Sinan Ogan, care a ieșit pe locul trei la alegerile prezidențiale din Turcia, a anunțat că îl susține pe Recep Tayyip Erdogan în turul doi. Foto: Profimedia Images

Sinan Ogan, candidatul care s-a clasat pe locul trei la alegerile prezidențiale din 14 mai, a anunțat că îl va susține pe actualul președinte Recep Tayyip Erdogan în al doilea tur de scrutin, programat pe 28 mai, scrie CNN.

Sinan Ogan a primit 5,17 la sută din voturi la primul tur de scrutin.

Recep Tayyip Erdogan a fost votat de 49,52% dintre alegători, ratând cu puțin câștigarea alegerilor din primul tur.

Pe locul doi s-a clasat Kemal Kilicdaroglu, cu 44,88 procente.

Sinan Ogan s-a trezit astfel în poziția de a putea înclina balanța între cei doi candidați din turul doi, în cazul în care alegătorii săi îi vor urma sfatul.

Acesta a anunțat, după primul tur de alegeri, că va purta discuții și cu Erdogan și cu Kilicdaroglu înainte de a anunța pe cine susține.

Candidat al Alianței Străbune, o coaliție de cinci partide de extremă-dreapta, Sinan Ogan este un inamic declarat al formațiunilor pro-kurde din Turcia.

De altfel, înainte de a-și declara susținerea pentru Erdogan, Ogan îi ceruse lui Kemal Kilicdaroglu să nu ofere nicio concesie kurzilor, dacă dorește sprijinul său.

Într-un interviu pentru CNN, săptămâna trecut, Sinan Ogan s-a arătat încrezător că cei care l-au votat în primul tur îi vor urma sfatul când vine vorba de alegerile din turul doi.

"Votanții noștri sunt foarte legați de noi și ne vor urma acolo unde avem nevoie", a spus acesta.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri