Singurul spital din Fâșia Gaza pentru bolnavii de cancer a fost închis, anunță oficialii palestinieni din Sănătate

Data actualizării: Data publicării:
fasia gaza (2)
Dezastrul rămas în Fâșia Gaza, în urma bombardamentelor israeliene. Foto: Profimedia

Singurul spital din Fâșia Gaza pentru bolnavii de cancer a fost închis miercuri, după ce a rămas fără combustibil, au anunțat oficialii palestinieni din domeniul Sănătății, citați de Reuters.

Directorul general al Spitalului Prieteniei turco-palestiniene, Subhi Skaik, a declarat într-o conferință de presă, difuzată de postul de televiziune Al-Jazeera, că unitatea, care tratează în principal pacienți bolnavi de cancer, a rămas fără combustibil și a fost închisă.

„Cerem lumii să nu condamne pacienții bolnavi de cancer la o moarte sigură din cauza faptului că spitalul este scos din funcțiune”, a spus el.

Ministrul palestinian al Sănătății, Mai al-Kaila, a confirmat într-un comunicat afirmațiile directorului, precizând că numărul total de spitale care nu mai funcționează în acest moment în Gaza se ridică astfel la 16, dintr-un total de 35 de unități.

„Viețile a 70 de pacienți bolnavi de cancer din interiorul spitalului sunt puse în pericol”, a spus ea într-o declarație.

„Numărul bolnavilor de cancer din Fâșia Gaza este de aproximativ 2.000, iar aceștia trăiesc în condiții de sănătate catastrofale din cauza agresiunii israeliene continue asupra Fâșiei”, a adăugat al-Kaila.

După ce teroriștii Hamas au atacat sudul Israelului pe 7 octombrie, omorând 1.400 de persoane, forțele israeliene au răspuns cu o blocadă totală a Gazei, bombardamente intense și o operațiune terestră.

Israelul jură să elimine gruparea Hamas, în timp ce condițiile umanitare disperate din Fâșia Gaza provoacă o mare îngrijorare în întreaga lume, deoarece alimentele, combustibilul, apa potabilă și medicamentele se termină, iar spitalele sunt în pragul colapsului.

Bilanțul morților din Gaza a ajuns miercuri la 8.796 de palestinieni, dintre care 3.648 de copii, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri