Șoigu declară că Rusia a „spulberat mitul superiorităţii armelor occidentale" și că vrea să lovească depozitele cu arme din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu
Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu. Foto: Profimedia

Rusia va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adăpostesc arme furnizate de Occident, a declarat marţi ministrul apărării, Serghei Şoigu, în timp ce Statele Unite se pregătesc să aprobe şi să livreze un lot mult întârziat de noi ajutoare militare, relatează Reuters, potrivit News.ro. 

În remarci făcute în faţa oficialilor din domeniul apărării, Şoigu a declarat că Rusia a „spulberat mitul superiorităţii armelor occidentale” şi că forţele sale au iniţiativa de-a lungul frontului de luptă de 1.000 km.

El a menţionat că Washingtonul este pregătit să furnizeze Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari, în urma votului de sâmbătă din Camera Reprezentanţilor. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul va primi în curând mai multe sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS ca parte a pachetului. Oficialii americani spun că ajutorul va include livrări de muniţie şi interceptoare pentru sistemele de apărare aeriană.

Șoigu a declarat că: „Proporţional cu ameninţările reprezentate de Statele Unite şi aliaţii lor, vom continua să îmbunătăţim alcătuirea şi structura Forţelor Armate şi să creştem producţia celor mai populare arme şi echipamente militare. Vom creşte intensitatea atacurilor asupra centrelor logistice şi a bazelor de depozitare a armelor occidentale”.

Şoigu a susţinut și că trupele ruse au capturat luna aceasta satele Pervomaiske, Bohdanivka şi Novomihailivka, deşi luni, un comandant ucrainean a negat căderea celui din urmă, afirmând că trupele sale deţineau 15-20% din sat.

Ministerul rus al Apărării a declarat că puşcaşii marini ruşi implicaţi în operaţiunea de cucerire a Novomihailivka au capturat arme de fabricaţie occidentală, inclusiv lansatoare de grenade suedeze, Javelin-uri antitanc americane şi sisteme de război electronic NATO. Ministerul a publicat o înregistrare video a ceea ce a spus că a fost operaţiunea de capturare a satului.

Reuters precizează că nu a putut verifica când a fost filmat videoclipul, dar a putut confirma că locaţia este Novomihailivka, pe baza clădirilor, a drumurilor şi a unui lac care se potriveau cu imaginile din arhivă şi imagini din satelit ale zonei.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri