Video Soldații americani i-au oferit un tort unei italience pentru a-l înlocui pe cel furat acum 77 de ani, în al Doilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
Surpriza făcută unei nonagenare din Italia de soldații americani
Surpriza făcută unei nonagenare din Italia de soldații americani. Foto: Profimedia Images

Soldații americani i-au făcut o surpriză unei italience în vârstă de 90 de ani, dăruindu-i un tort de ziua ei de naștere pentru a se revanșa pentru cel pe care predecesorii lor i l-au furat în urmă cu 77 de ani, relatează The Guardian.

Meri Mion, acum în vârstă de 90 de ani, avea 13 ani când trupele americane au sosit în satul San Pietro, situat în apropiere de Vicenza, în nordul Italiei, pentru a lupta împotriva soldaților germani, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

De ziua sa de naştere, mama i-a făcut un tort la cuptor şi l-a lăsat pe marginea ferestrei deschise, pentru a se răci. Însă, destul de rapid, tortul a dispărut, fiind luat, cel mai probabil, de către soldaţii americani.

77 de ani mai târziu, la aniversarea a 90 de ani care a avut loc vineri, Meri a primit un tort de la armata Statelor Unite, în locul celui „furat” în 1945.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nonagenara a spus că nu se aștepta la tort, deși își amintește clar momentul în care cel pregătit pentru cea de-a 13-a aniversare a sa „a dispărut”.

„Am fost surprinsă”, a declarat ea pentru ziarul local Il Giornale di Vicenza. „Dar apoi, mi-am dat seama că soldații americani l-au luat și asta m-a făcut fericită. A fost un final bun, având în vedere ce au făcut pentru noi”, a precizat femeia.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri