Sora lui Kim Jong Un, a doua cea mai influentă persoană din Coreea de Nord, avertizează SUA cu „o criză de securitate mai gravă”

Data publicării:
Kim Yo Jong, considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord
Kim Yo Jong este considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord. Foto: Profimedia

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a avertizat Statele Unite că se vor confrunta cu „o criză de securitate mai gravă”. Declarația vine în condițiile în care Washingtonul a cerut condamnarea de către ONU a recentului test cu rachete balistice intercontinentale al Phenianului, relatează NBC News.

Avertismentul lui Kim Yo Jong, considerată a doua cea mai puternică persoană din Coreea de Nord, a venit la câteva ore după ce ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a anunțat că SUA vor elabora o propunere de declarație prin care condamnă lansările de rachete ale Coreei de Nord și alte „activități destabilizatoare”. După întâlnire, Thomas-Greenfield a citit, de asemenea, o declarație a 14 țări care susțin acțiunile de limitare a progresului programelor de înarmare ale Phenianului.

Kim Yo Jon a criticat Statele Unite pentru „declarația comună dezgustătoare, alături de Marea Britanie, Franța, Australia, Japonia și Coreea de Sud”.

Kim a comparat Statele Unite cu „un câine care lătră, cuprins de frică” și a spus că Phenianul consideră declarația SUA „o încălcare a suveranității Coreei de Nord și o provocare politică gravă”.

„SUA ar trebui să fie conștiente de faptul că, oricât de mult ar încerca să dezarmeze Coreea de Nord, nu ne vor putea priva niciodată de dreptul la autoapărare și că, cu cât devin mai pornite împotriva Coreei de Nord, se vor confrunta cu o criză de securitate mai gravă”, a spus ea într-o declarație transmisă de presa de stat.

Stadiul capacității nucleare a Coreei de Nord rămâne învăluit în secret. Unii analiști spun că Phenianul are deja rachete cu arme nucleare care pot lovi atât SUA, cât și aliații săi Coreea de Sud și Japonia, dar alții spun că Nordul este încă la câțiva ani distanță de o astfel de capacitate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri