Spioni: Unul dintre cei mai puternici lideri nord-coreeni, pedepsit aspru de regimul lui Kim Jong-un

Data actualizării: Data publicării:
kim si generalul

Autoritățile nord-coreene au desfășurat o inspecție neașteptată la un organ militar important, pe fondul unor suspiciuni de „atitudine impură” în rândul conducerii, transmite agenția Yonhap, citând surse din cadrul Serviciului Național de Informații (SNI) din Coreea de Sud.

ASIAD-2014-CLOSING
Hwang Pyong-so. Foto: Getty Images

Într-un raport prezentat în Parlamentul de la Seul, serviciul de spionaj a precizat că Phenianul a derulat o vizită de inspecție la sediul Biroului Politic General al Armatei Populare, prima inspecție din ultimii douăzeci de ani.

În urma inspecției, șeful Biroului, Hwang Pyong-so, și adjunctul său, Kim Won-hong, ar fi fost aspru pedepsiți. Însă Serviciul Național de Informații a precizat că agenții nu au reușit încă să afle în ce anume a constat pedeapsa.

Pedepsirea lui Hwang Pyong-so, unul dintre cei mai influenți lideri militari din Coreea de Nord, apropiat de dictatorul Kim Jong-un, ar fi provocat stupoare în rândul elitei militare nord-coreene.

De asemenea, SNI a subliniat că, potrivit informațiilor colectate până acum, este posibil ca, până la sfârșitul acestui an, Phenianul să dezvolte o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri