„Spionii ruşi cad unul după altul”. Polonia a arestat un jucător rus de hochei pe gheață care spiona pentru Kremlin

Data publicării:
jucători de hochei pe gheață, unul îmbrăcat în roșu și altul în albastru
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un jucător de hochei din Rusia, care activează la o echipă din Polonia, a fost arestat, vineri, de autoritățile poloneze, fiind acuzat că face parte dintr-o rețea de spionaj a Kremlinului, relatează Reuters.

Sportivul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost luat în custodie de autorități în regiunea Silezia, din sud-vestul Poloniei, au precizat procurorii polonezi. Nici numele echipei sale nu a fost dat publicității, dar procurorii au precizat că sportivul rus a ajuns în Polonia în octombrie 2021.

Un centru cheie pentru livrările militare occidentale către Ucraina, Polonia spune că a devenit o ţintă majoră pentru spionii ruşi şi acuză regimul de la Kremlin că încearcă să destabilizeze ţara.

„Spionii ruşi cad unul după altul!”, a scris pe Twitter ministrul justiţiei, Zbigniew Ziobro. „Un spion care a acţionat sub acoperirea calităţii de sportiv a fost prins. Rusul era un jucător al unui club din prima divizie”.

Potrivit procurorilor, acesta a desfăşurat activităţi care au inclus identificarea infrastructurii critice, pentru care a primit bani. El va fi menţinut în arest preventiv şi ar putea fi condamnat la până la zece ani de închisoare. Ambasada Rusiei la Varşovia a precizat prin e-mail că „nu comentează astfel de subiecte”.

În martie, Polonia anunța că a destructurat o reţea de spionaj rusesc care opera în ţară şi a reţinut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj şi monitorizau rutele feroviare către Ucraina.

În aprilie, Polonia a introdus o zonă de excludere temporară de 200 de metri în jurul terminalului său de gaz natural lichefiat (GNL) Swinoujscie, invocând preocupări legate de spionajul rusesc.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri