Statele Unite au trecut prin cele mai negre 24 de ore de la începutul crizei: 884 de decese și peste 25.000 de noi cazuri

Data actualizării: Data publicării:
task force coronavirus Casa Albă, Donald Trump
Foto: Profimedia Images

Bilanțul morților de pe urma pandemiei de coronavirus a trecut pragul de 5000 în Statele Unite, a comunicat Universitatea John Hopkins, scrie BBC. 884 de persoane au decedat din cauza virusului într-o singură zi, în timp ce peste 25.000 de persoane au fost confirmat ca noi cazuri de infectare.

Statele Unite au devenit, în câteva zile, principalul focar de infecție cu coronavirus cu peste 216.000 de cazuri active, un număr aproape dublu față de Italia. Printre ultimele victime se numără un bebeluș de șase săptămâni.

Între timp, Washington Post scrie că rezervele de echipament de protecție și de provizii medicale ale guvernului federal american sunt aproape terminate. Citând oficiali din Departamentul pentru Siguranță Internă (Homeland Security), publicația mai scrie că penuria de provizii medicale face ca guvernul federal și guvernele statelor individuale să intre în competiție pentru ele.

Administrația Trump, însă, afirmă că poate să procure suficiente astfel de provizii și că are 16 miliarde de dolari pentru a face achizițiile.

Cea mai puternic lovită zonă este orașul New York, acolo unde peste 1300 de persoane au murit din cauza virusului. Alte focare apar și în orașe precum New Orleans sau Detroit. În statul Connecticut, un bebeluș de șase săptămâni a murit din cauza COVID-19, cea mai tânără victimă de pe teritoriu american.

Statele Florida, Georgia și Mississippi se numără printre cele mai recente unități federate americane care au emis decrete de carantină generală pe teritoriul lor. Peste 75% dintre americani se află acum sub interdicție de părăsire a locuinței. Oficialii americani spun că peste 240.000 de oameni ar putea să moară din cauza virusului în Statele Unite, chiar și în condițiile luării unor măsuri mai dure.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri