Statui cu Isus sparte, decorațiuni de Crăciun arse, slujbe ținute în secret. Creștinii din India, atacați de extrema dreaptă hindusă

Data publicării:
biserica crestina in india
Potrivit unui raport publicat în octombrie, au existat peste 300 de atacuri documentate asupra creștinilor din India în primele nouă luni ale anului 2021. Foto: Profimedia Images

Pe fondul intoleranței în creștere față de minoritatea creștină din India, mai multe evenimente de Crăciun au fost ținta unor atacuri ale unor grupuri de extremă dreapta hinduse, scrie The Guardian.

Sărbătorile festive au fost întrerupte, statui reprezentându-l pe Isus au fost distruse, iar sania și decorațiunile cu Moș Crăciun au fost arse într-o serie de atacuri asupra comunității creștine din India, de Crăciun.

Pe fondul creșterii intoleranței și a violenței împotriva minorității creștine din India, care reprezintă aproximativ 2% din populația Indiei, mai multe evenimente de Crăciun au fost vizate de grupuri de dreapta hinduse, care pretindeau că creștinii foloseau festivitățile pentru a-i forța pe hinduși să se convertească.

În ultimii ani, creștinii s-au confruntat din ce în ce mai mult cu hărțuirea în preajma Crăciunului, dar anul acesta s-a înregistrat o creștere notabilă a atacurilor.

„Spălau creierul copiilor prin discursuri pentru a accepta creștinismul”

În Agra, în Uttar Pradesh, membrii grupărilor hinduse de dreapta au ars decorațiunile cu Moș Crăciun din fața școlilor conduse de misionari și i-au acuzat pe creștini că folosesc sărbătoarea de Crăciun pentru a atrage oamenii.

„Pe măsură ce vine decembrie, misionarii creștini devin activi în numele Crăciunului, al lui Moș Crăciun și al Anului Nou. Ei ademenesc copiii cu Moș Crăciun care le împarte cadouri și vor să-i atragă către creștinism ”, a spus secretarul general regional al Bajrang Dal, Ajju Chauhan, unul dintre liderii extremiștilor care conduc protestul.

În Assam, doi protestatari în șofran, culoarea naționalismului hindus, au intrat într-o biserică în noaptea de Crăciun și au întrerupt slujba, cerând ca toți hindușii să părăsească clădirea.

„Să sărbătorească numai creștinii Crăciunul”, a spus unul dintre bărbați, într-un videoclip filmat în timpul atacului. „Suntem împotriva ca băieții și fetele hinduse să participe la evenimentul de Crăciun... ne rănește sentimentele. Se îmbracă în biserică și toată lumea cântă Crăciun fericit. Cum va supraviețui religia noastră?”. Ulterior, poliția i-a arestat pe ambii bărbați implicați.

În statul Haryana, în Ajunul Crăciunului, o sărbătoare de seară la o școală din Pataudi a fost întreruptă de membrii unui grup hindus de dreapta. Intrând în școală strigând sloganuri precum „Jai Shri Ram”, acum un apel clar pentru naționalismul hindus, ei au susținut că evenimentul festiv, care includea cântece de Crăciun și dans și învățături ale Bibliei, a fost folosit pentru „conversia religioasă” și au susținut că „spălau creierul copiilor prin discursuri pentru a accepta creștinismul”.

A doua zi după Crăciun, o statuie a lui Isus a fost dărâmată, iar Biserica din Ambala a fost vandalizată la primele ore.

Slujbe în secret, din motive de siguranță

Atacurile de Crăciun sunt doar cele mai recente exemple de incidente de violență împotriva creștinilor, parte a unei atmosfere crescânde de intoleranță religioasă față de minoritățile non-hinduse din India. Potrivit unui raport al organizației Persecution Relief, crimele împotriva creștinilor au crescut cu 60% din 2016 până în 2019. 

Potrivit unui raport publicat în octombrie, au existat peste 300 de atacuri documentate asupra creștinilor din India în primele nouă luni ale anului 2021.

În ultimele săptămâni, misionarii creștini au fost forțați să ardă biblii, iar școlile creștine au fost atacate de grupuri de dreapta care susțin că creștinii îi forțează pe hinduși să se convertească oferindu-le bani și cadouri. Mai mulți preoți au fost atacați violent și multe slujbe bisericești trebuie să se desfășoare acum în secret din motive de siguranță.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri