SUA au bombardat mai multe structuri jihadiste din Irak. Cei puțin 5 membri Hezbollah au fost uciși

Data publicării:
Image: 322268649, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no
Un responsabil al Hashd al-Shaabi a spus că sunt 5 morți și patru răniți. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Cel puţin cinci combatanţi ai unei Brigăzilor Hezbollah au fost ucişi miercuri dimineaţa, în Irak, în bombardamente americane ce au vizat două situri jihadiste la sud de capitala irakiană Bagdad, au anunţat pentru AFP două surse de securitate, transmite Agerpres.

Înainte de aceasta, Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu, Centcom, a anunţat că a întreprins „lovituri de precizie” asupra a două situri în Irak, ca represalii la recentele atacuri ale unor grupări pro-Iran împotriva trupelor americane şi forţelor coaliţiei internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria.

Această serie de lovituri americane sunt primele în Irak într-un context de tensiuni regionale în creştere de peste o lună, în urma declanşării războiului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas în Gaza.

„Cinci membri ai Brigăzilor Hezbollah au fost ucişi de un bombardament aerian asupra sectorului Jurf al-Sakhr”, a spus miercuri, pentru AFP, un responsabil din cadrul serviciilor de securitate irakiene, sub acoperirea anonimatului.

Un responsabil al Hashd al-Shaabi, coaliţie de foşti paramilitari integraţi în forţele armate regulate, a informat despre „cinci morţi şi patru răniţi” printre combatanţii acestui grup influent.

Adjuncta purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat marţi că forţele americane şi ale coaliţiei internaţionale antijihadiste desfăşurate în Irak şi Siria au fost vizate de 66 de ori de tiruri de rachete sau de lovituri de drone, din 17 octombrie, la zece zile de la atacul fără precedent comis pe teritoriul israelian de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Sabrina Singh
Foto: Sabrina Singh / Sursa foto: Profimedia Images

Ca represalii la atacurile împotriva forţelor americane, Washingtonul a bombardat deja de trei ori în Siria situri legate de Iran. De asemenea, SUA au adoptat sancţiuni împotriva a şapte persoane din două grupări armate irakiene pro-iraniene, printre care Brigăzile Hezbollah.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri