33 de morţi în incendiul de la petrecerea din California

Data publicării:
Warehouse Fire Kills Several People At Dance Party In Oakland
Foto: Gulliver/GettyImages

Bilanţul în cazul incendiului izbucnit la o petrecere din Oakland, California, a crescut la 33 de decese confirmate până acum acum, dar poliţiştii spun că e foarte probabil ca numărul victimelor să mai crească.

Warehouse Fire Kills Several People At Dance Party In Oakland
FOTO: Gulliver/GettyImages

Depozitul unde au izbucnit flăcările în timpul unei petreceri e nesigur şi pompierii au apucat să caute pe doar 20% din suprafaţa lui.

Hala nu avea detectoare de fum şi nici sisteme de stingere a incendiilor. Pentru moment, pompierii nu au reuşit să stabilească din ce cauză s-a produs tragedia.

Aproape 200 de oameni participau la petrecerea din depozitul "Corabia Fantomei", din Oakland, în momentul în care etajul al doilea al clădirii a fost cuprins de flăcări.

Directoarea Departamentului pentru Incendii din Oakland, Theresa Deloach-Reed, a explicat că incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei locale 23:30 (sâmbătă 9:30 ora României). Se pare că cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu erau blocaţi la al doilea etaj al depozitului industrial, cunoscut sub numele de ”Oakland Ghostship”.

Situat în cartierul latin, depozitul era folosit de artiști pentru spectacole muzicale, pentru că se putea închiria mai ieftin. Însă deja are o istorie de încălcarea a regulamentelor de siguranță.

Tragedia petrecută vineri seară este cea mai gravă de acest tip din ultimii 13 ani. În 2003, o sută de oameni au murit într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din Rhode Island. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri