Acuzaţii fără dovezi. Trump spune că a fost spionat la ordinul lui Obama

Data publicării:
President Trump Signs Executive Orders On Oil Pipelines
WASHINGTON, DC - JANUARY 24: US President Donald Trump speaks after signing executive orders related to the oil pipeline industry in the Oval Office of the White House January 24, 2017 in Washington, DC. President Trump has a full day of meetings including one with Senate Majority Leader Mitch McConnell and another with the full Senate leadership. (Photo by Shawn Thew-Pool/Getty Images)

America este din nou în faţa unei dileme. Există sau nu dovezi care să susţină afirmaţiile lui Donald Trump cum că ar fi fost spionat de predecesorul său, Barack Obama? Reprezentanţii comisiei de control al serviciilor de informaţii din Congres spun că nu au niciun fel de probe în acest sens. Donald Trump are propria variantă şi anunţă că va clarifica situaţia foarte curând.

Într-un interviu pentru Fox News, Donald Trump şi-a apărat teoria că a fost spionat în timpul campaniei electorale, la ordinul lui Barack Obama. Prima dată a făcut aceste acuzaţii pe contul său de Twitter şi spune că nu renunţă la ele. Iar dacă nu a prezentat încă dovezi în sprijinul afirmaţiilor nu înseamnă că ele nu există, susţine preşedintele american.

Vom prezenta dovezi foarte curând. Şi poate voi vorbi despre acest subiect săptămâna viitoare. Când am spus interceptări, vă reamintesc că am pus acel cuvânt între ghilimele. Interceptările sunt cam de modă veche, dar termenul acoperă tehnici de supraveghere şi multe alte lucruri”, a spus Donald Trump, preşedintele SUA.

Casa Albă a cerut Congresului să deschidă o anchetă, dar comisia care supraveghează activitatea serviciilor de informaţii spune că nu are de la ce să pornească.

Nu avem niciun fel de dovezi că aşa ceva s-a întâmplat. Sincer, eu nu cred că au fost puse microfoane în Trump Tower”, spune Devin Nunes, preşedintele Comisiei pentru Servicii Secrete.

Mă nelinişteşte profund faptul că preşedintele ar face asemenea acuzaţii fără dovezi. Credem că este în interesul cetăţenilor să rezolvăm această problemă cât mai transparent cu putinţă”, spune Adam Schiff, membru al Comisiei pentru Servicii Secrete.

Cât de jos să fi coborât Barack Obama încât să fi decis să-mi asculte telefoanele în sfânta campanie electorală?”, scria Donald Trump pe 4 martie într-un mesaj pe Twitter. Ulterior Casa Albă a încercat să nuanţeze afirmaţia.

Preşedintele Donald Trump a folosit cuvântul "interceptări" pentru a desemna operaţiuni mai largi de supraveghere”, a spus Sean Spicer, purtător de cuvânt Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri