Administrația Biden se pregătește să trimită bombe și alte arme Israelului, deși SUA încearcă să obțină o încetare a focului

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0847520698
Foto: Profimedia Images

Administraţia preşedintelui american Joe Biden se pregăteşte să trimită bombe şi alte arme Israelului care s-ar adăuga la arsenalul militar israelian, chiar dacă SUA fac în prezent eforturi pentru a obţine o încetare a focului în Gaza, a relatat vineri The Wall Street Journal (WSJ), citând actuali şi foşti oficiali americani, transmite Reuters.

Livrarea de arme propusă include bombe MK-82 şi muniţii de atac KMU-572 care oferă ghidare de precizie bombelor, şi detonatoare pentru bombe FMU-139, a informat WSJ, adăugând că valoarea livrărilor este estimată la „zeci de milioane de dolari”, transmite Agerpres.

Livrarea propusă este încă supusă revizuirii la nivel intern de către administraţie, mai scrie WSJ, citând un oficial american, care a spus că detaliile propunerii s-ar putea schimba înainte ca administraţia să notifice liderii comisiilor Congresului care trebuie să aprobe transferul.

Departamentul de Stat şi Departamentul de Apărare al SUA, Forţele de Apărare ale Israelului şi Ministerul Apărării din Israel nu au răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a comenta relatarea WSJ.

Administraţia Biden a ocolit de două ori, până în decembrie 2023, notificarea Congresului cu privire la vânzarea de arme către Israel.

Administraţia Biden s-a confruntat cu critici pentru că a continuat să furnizeze arme Israelului, pe măsură ce se adună acuzaţii conform cărora arme fabricate în SUA au fost folosite în atacuri care au ucis sau rănit civili, notează Reuters.

Războiul din Gaza a început când gruparea islamistă palestiniană Hamas, susţinută de Iran, a trimis luptători în Israel pe 7 octombrie 2023, ucigând 1.200 de oameni, majoritatea civili, şi luând 253 de ostatici, potrivit statisticilor israeliene.

Ofensiva aeriană şi terestră a Israelului a distrus de atunci o mare parte din Gaza, ucigând aproape 29.000 de oameni, de asemenea, în mare parte civili, potrivit autorităţilor sanitare palestiniene, controlate de Hamas, şi forţând aproape toţi cei peste 2 milioane de locuitori din Fâşie să-şi părăsească locuinţele.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri