CTP: Asistăm la „românizarea” Americii. Clinton vs Trump e Iliescu vs Vadim

Data actualizării: Data publicării:
ctp candidati sua

Cursa prezidențială americană îi evocă jurnalistului Cristian Tudor Popescu alegerile prezidențiale din anul 2000 din România. Hillary Clinton aduce cu „bunicuța” Ion Iliescu, iar Donald Trump este Corneliu Vadim Tudor. Cristian Tudor Popescu a argumentat comparația, la Digi24, în „Jurnalul de seară”. El a comentat ultimele evoluţii din campania electorală din Statele Unite, inclusiv ancheta FBI în cazul emailurilor lui Hillary Clinton și a ajuns la concluzia că America se...„românizează”!

Cristian Tudor Popescu:

„Ani de zile m-am gândit și am constatat americanizarea României. Acum asistăm la românizarea Americii. După ce avem această confruntare omomorfă cu confruntarea din 2000 dintre Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor – „bunicuța” Iliescu-bunicuța Hillary, aparatcici amândoi, reprezentanți ai „aparatului” și în partea cealaltă Trump–Vadim Tudor, adică dementul liber, care evoluează liber pe acolo prin peisaj și este plăcut de foarte multă lume - ce face FBI-ul, domnule, e incredibil! E incredibil, nu, am citit de două ori.

Va să zică, într-un dosar conex al unui pedofil, un obsedat sexual pedofil care a avut niște tangenţe cu Hillary Clinton, la un moment dat a fost într-o echipa de campanie a ei, vine FBI si comunică că sunt mailuri pe la acest individ, care au oarecari tangenţe cu mailurile din dosarul Hillary. Comunicat al FBI! Păi ce e, domnule, FBI? Digi24? CNN? Fox News? Cum adică? Faci breaking news de la FBI dintr-o fază intermediară a anchetei? Ai găsit acolo ceva, dar care, deocamdată nu poate fi calificat în niciun fel. O să vezi cum va fi calificat. Și tu ce faci? Dai news alert? Am găsit o cochilie, să vedem de la ce provine. Sau un solz de ceva. O fi de pește, o fi de șarpe? Nu știm, dar vă spunem. Când? Cu câteva zile înainte de alegeri... Ce-i asta?

Măcar Virgil Măgureanu spunea am votat schimbarea” înainte de alegeri. Era ceva mai civilizat decât directorul de la FBI.

Și mai e ceva: au venit şi cu o anchetă asupra lui Bill Clinton din 2001. A fost o măgărie a lui Clinton, dar FBI a publicat acum ancheta. Dar ce e, e televiziune, site? Face comunicări publicului? Știam că de la FBI nu se trimit decât rezultate finale.

Uluitor pentru nivelul civilizaţiei politice din America să vezi aşa ceva!”

Cum sunt actorii din campanie?

Un film demn de Zmeura de Aur, așa caracterizează Cristian Tudor Popescu filmul mare, al campaniei electorale globale pe care au dus-o cei doi candidați americani. Editorialistul le-a făcut și câte un portret:

Bunicuţa nu se prezintă pe sine aproape niciun moment. Ce vedem noi pe scenă nu e Hillary. Hillary Clinton e, cum zice Donald Trump, o femeie a dracului. I-a spus-o și în direct. Chiar așa și este: afurisităHillary Clinton, în momentul în care nu mai pozează - ați văzut, mbeşte în neștire, din nou, Iliescu! Trage, trage de mușchi, de față. E rictusul bolşevic. E o MCrăciuniţă de toamnă, e plină de înțelegere, de duioşie, de bunătate față de toată lumea, împăciuitoare. Să fim toți împreună și America să prospere. Discursul este foarte bine secţionat. (...) Știți ce n-are femeia asta în comparație cu Barack Obama? N-are un story. Nu spune nicio poveste. În spatele ei e un vid rece. Obama nu e gol pe dinăuntru.

În ceea ce-l privește pe Trump, înclin să-l cred pe Michael Moore, cel mai mare manipulator, prin film documentar, din lume. Spune așa: Donald Trump a intrat în această campanie la mişto. Nu avea de gând să ajungă nici măcar candidat al republicanilor. A intrat cum au intrat și vor intra mulți în campania prezidențială în România: știau că n-au nicio șansă, dar îi vedea lumea pe la televizor, le mai creştea business-ul, publicitate gratuită și așa mai departe. Nici el n-a știut pe ce calcă intrând acolo, ce refulări îngrozitoare, ce puroaie zăceau în conștientul și subconștientul poporului american. După care, omul acesta a fost târât pur și simplu de frustrările și tenebrele din capul foarte multor americani. (...) Politica lui externă e ceva între Chuck Norris și Arnold Schwarzenegger în Terminator. Se oprește mintea! Dar nu despre asta e vorba. E vorba de tipul uman. Uitați-vă ce vine după singurul politician din România, America, Groenlanda sau Insulele Caputlui Verde pe care l-am admirat și iubit vreodată: Barack Obama. Nu știu cum a putut fi opt ani preşedintele Statelor Unite, care acum îl votează cu milioanele pe Trump. Cum a putut un om atât de inteligent, de cultivat, de bună conștiință, de bune maniere, un intelectual autentic, singurul pe care l-am văzut într-o funcție politică înaltă de când mă uit la politica de pe tot globul. Și după acest om vine această creatură. Problema nu e Trump, ci poporul american, a  conchis Cristian Tudor Popescu. (Declarațiile complete, în materialul video de mai sus)

Îl puteți urmări pe Cristian Tudor Popescu comentând secvențe din campania electorală americană duminică, de la ora 16:30, la emisiunea „Ca-n filme” de la Digi24.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri