Amenințarea nord-coreeană. SUA au testat interceptarea unei rachete intercontinentale

Data publicării:
racheta interceptoare

Pentagonul a testat cu succes marți interceptarea unei rachete balistice intercontinentale, tipul de rachetă cu care Coreea de Nord caută să se doteze, a informat armata americană, potrivit AFP.

A fost pentru prima dată când armata americană a desfășurat cu succes acest gen de test asupra unei rachete intercontinentale, a precizat Missile Defense Agency (MDA), într-un comunicat, relatează Agerpres.

O rachetă interceptoare, trasă de la baza Vandenberg din California a US Air Force, "a interceptat cu succes o rachetă balistică intercontinentală-țintă", lansată de la Reagan Test Site din Insulele Marshall, în Oceanul Pacific, a adăugat MDA.

"Acest sistem este vital pentru apărarea țării noastre, iar testul demonstrează că avem un mijloc de descurajare capabil și credibil împotriva unei amenințări reale", a declarat directorul MDA, viceamiralul Jim Syring, citat în document.

Sistemul se bazează pe radare și alți senzori repartizați în lumea întreagă și pe sateliți pentru a detecta tirurile de rachetă inamice. Apoi o rachetă interceptoare distruge racheta țintă în spațiu, prin forța energiei sale cinetice.

Coreea de Nord și-a înmulțit în ultima vreme testele balistice pentru a ajunge să se doteze cu o rachetă nucleară intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite. Experții sunt de părere că ar putea realiza acest lucru în câțiva ani, scrie AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri