BMW nu renunță la fabrica din Mexic, în ciuda declarațiilor lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
bmw

Producătorul de automobile de lux BMW AG a anunțat joi că își menține planurile de a deschide în 2019 o fabrică în Mexic, în pofida avertismentelor noului președinte al SUA, Donald Trump, privind introducerea unei taxe vamale de 35% pentru vehiculele brandurilor germane importate în SUA, informează Reuters.

bmw

Într-un interviu apărut duminică în publicația germană Bild, Donald Trump a afirmat că BMW ar trebui să-și construiască noua uzină în Statele Unite deoarece ar fi "mult mai bine" pentru producătorul auto.

„Dacă vreți să construiți automobile oriunde în lume vă urez noroc. Le puteți produce în SUA, dar pentru fiecare automobil care vine în SUA veți plăti o taxă de 35%”, a spus Donald Trump. „Aș dori să le transmit celor de la BMW: dacă vreți să construiți o uzină în afara SUA și aveți de gând să vindeți automobilele în SUA, fără o taxă de 35%, vă înșelați”, a mai spus Trump, adăugând că producătorii auto vor trebui să își construiască uzinele în SUA.

Noul președinte al SUA a mai spus în interviul acordat Bild că Germania este un important producător auto, în condițiile în care automobilele Mercedes-Benz sunt frecvente pe străzile din New York, dar a apreciat că nu există suficientă reciprocitate între cele două părți, întrucât germanii nu cumpără automobile Chevrolet. Vânzările Chevrolet în Europa au scăzut puternic după ce firma mamă, General Motors, a anunțat în 2013 că va renunța la această marcă pentru piața europeană, urmând să se concentreze pe promovarea mărcilor Opel și Vauxhall.

Luni, directorul BMW, Peter Schwarzenbauer, a anunțat că firma își menține planurile de a deschide în 2019 o fabrică în San Luis Potosi - Mexic - unde va fi produsă gama BMW Seria 3, care va fi exportată în întreaga lume. În prezent există facilități de producție pentru gama BMW Seria 3 în Germania și China.

Luni, acțiunile grupurilor auto germane BMW, Daimler și Volkswagen au scăzut la Bursa din Frankfurt, în urma declarațiilor lui Donald Trump. Toți cei trei mari producători auto germani au făcut investiții semnificative în uzine de producție în Mexic, în ideea de a profita de costurile mai mici, și a exporta vehiculele pe piața americană, a doua cea mai mare din lume.

Mercedes-Benz și BMW au deja uzine în SUA unde produc vehicule de teren (SUV). Însă, în luna iunie a anului trecut, BMW a demarat construcția uzinei de la San Luis Potosi, centrul Mexicului, urmând să investească 2,2 miliarde de dolari până în 2019 și să producă 150.000 de vehicule pe an. La rândul său, Daimler intenționează ca din 2018 să înceapă să producă vehicule Mercedes-Benz la o uzină a grupului Renault-Nissan de la Aguascalientes, Mexic.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri