Câți americani care l-au votat pe Trump spun că nu ar mai repeta votul

Data publicării:
trump
Foto: Shutterstock

Circa unul din opt americani care au votat pentru Donald Trump la alegerile prezidențiale de anul trecut spun că nu ar mai vota la fel, după cele întâmplate pe parcursul primelor sale șase luni de președinție, relevă un sondaj Reuters/Ipsos.

trump
Foto: Shutterstock

Deși majoritatea celor care l-au votat la 8 noiembrie 2016 afirmă că își mențin poziția, orice erodare a bazei de sprijin îi poate crea probleme lui Trump, care a obținut victoria la prezidențiale cu o diferență foarte mică și fiecare susținător este important pentru a-și putea putea vedea adoptate proiectele de către Congres și eventual pentru a obține un al doilea mandat în 2020, notează Reuters.

În sondajul realizat în iulie, 12% dintre cei intervievați au afirmat că nu ar mai vota cu Donald Trump „dacă alegerile prezidențiale din 2016 ar avea loc astăzi”. În același timp însă, 88% și-au confirmat votul în favoarea actualului șef de stat, ceva mai mult față de 82% în sondajul similar realizat în mai, ceea ce sugerează o ușoară îmbunătățire a bazei de sprijin a lui liderului de la Casa Albă, în pofida eșecului Partidului său Republican de a revizui sistemul de sănătate și a investigațiilor cu privire la legăturile campaniei lui Trump cu Rusia.

Majoritatea președinților își pierd din susținere cu trecerea timpului, odată instalați la Casa Albă, menționează Reuters.

Alegătorii lui Trump care au spus că nu l-ar mai vota s-au declarat fie sătui de criticile sale la adresa democraților, a media și a justiției, fie dezamăgiți de faptul că administrația nu i-a alungat pe imigranții ilegali din comunitățile lor, fie supărați că nu s-a pus capăt lipsei de încredere și partizanatului extrem de la Washington.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri