Care este singurul președinte american arestat înaintea lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
ulysses_s_grant portret alb negru
Ulysses S. Grant, al 18-lea președinte al SUA, a fost arestat pentru curse cu trăsura. Foto: whitehouse.gov

Donald Trump este al doilea președinte american arestat. Înainte cu 150 de ani înaintea lui, Ulysses S. Grant, al 18-lea președinte al Statelor Unite, a ajuns în arestul poliției după o cursă cu trăsura trasă de cai pe străzile din Washington, scrie The New York Times.

Ulysses S. Grant (președinte SUA 1869–1877), a fost arestat în 1872 pentru că mergea cu viteză pe străzile din Washington, unde „conducea” o trăsură trasă de doi cai. Era oprit a doua oară în două zile, prima oară președintele alegându-se doar cu un avertisment.

Se pare că episodul nu a fost relatat în presa vremii, dar a devenit public în 1908, când The Sunday Star of Washington a publicat un interviu cu polițistul (între timp pensionat) care l-a arestat pe președinte.

Povestea lui William West, polițist de culoare care luptase în armata unionistă în timpul Războiului Civil, a fost confirmată peste 100 de ani mai târziu de Poliția din Washington.

Ulysses S. Grant a ajuns la poliție împreună cu mai mulți prieteni, cu care probabil se întrecea cu trăsurile, și a plătit o cauțiune de 20 de dolari, ceea ce ar însemna 500 de dolari, la valoarea de azi a banilor.

Președintele nu s-a opus arestării și „arăta ca un elev prins de profesor făcând prostii”, potrivit relatărilor din presă. El chiar l-a luat în trăsura sa pe polițistul West și au mers împreună la secția de poliție. 

Pe drum, cei doi au vorbit despre război, iar președintele i-a spus polițistului „că n-o s-ă aibă niciun fel de probleme pentru că l-a arestat și că admiră un om care își face datoria”, potrivit relatării din 1908.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri