Galerie Foto Designera de lux care a făcut genți pentru Victoria Beckham și Salma Hayek a fost condamnată la închisoare pentru contrabandă

Data publicării:
femeie imbracata in negru
Nancy Gonzalez FOTO: Getty Images

O creatoare de modă de lux ale cărei accesorii au ajuns la celebrități precum Salma Hayek, Victoria Beckham, Britney Spears și vedetele din serialul Sex and the City a fost condamnată la 18 luni de închisoare după ce a pledat vinovată în instanța federală din Miami pentru acuzația de contrabandă cu genți de crocodil.

Nancy Gonzalez a fost arestată în 2022 în Cali, Columbia, și ulterior extrădată în SUA, pentru că a condus o rețea de contrabandă timp de mai mulți ani, care a implicat recrutarea de curieri pentru a transporta gențile cu zboruri comerciale către magazinele de lux și evenimentele de modă din New York, toate acestea încălcând legea din SUA privind fauna sălbatică, potrivit The Guardian.

Geantă creată de Nancy Gonzalez FOTO: Getty Images
Geantă creată de Nancy Gonzalez FOTO: Getty Images

„Totul a fost motivat de bani”, a declarat procurorul Thomas Watts-Fitzgerald, care a comparat comportamentul lui Gonzalez cu cel al traficanților de droguri.

Avocații lui Gonzalez au cerut clemență pentru ea, descriind-o ca pe o femeie divorțată care a crescut singură doi copii, care și-a câștigat la început traiul făcând curele pentru prietenii din Cali, ca să ajungă un simbol al modei, concurând cu Dior, Prada și Gucci.

„Era hotărâtă să le arate copiilor ei și lumii întregi că femeile, inclusiv emigrantele, își pot îndeplini visele cu succes și pot deveni independente financiar. Împotriva tuturor probabilităților, această femeie micuță, dar puternică, a reușit să creeze prima companie de modă de lux dintr-o țară din lumea a treia”, au spus avocații la audierea de luni.

Avocații au mai precizat că designera în vârstă de 71 de ani a plătit deja scump pentru faptele ei. Compania columbiană pe care a construit-o, care a avut 300 de angajate, și-a declarat falimentul și și-a încetat activitatea după arestarea ei.

Ei au susținut, de asemenea, că doar 1% dintre mărfurile pe care le-a importat în SUA nu aveau autorizația corespunzătoare și erau mostre pentru Săptămâna modei din New York și alte evenimente.

Adresându-se instanței înainte de pronunțarea sentinței, Gonzalez a spus că regretă profund că nu a respectat cu meticulozitate legile SUA și că singura ei dorință a era să-și îmbrățișeze încă o dată mama în vârstă de 103 ani.

„Din adâncul inimii, îmi cer scuze Statelor Unite ale Americii. Nu am intenționat niciodată să jignesc o țară căreia îi datorez o imensă recunoștință”, a spus ea în lacrimi. „Am luat decizii proaste fiind sub presiune”.

Procurorii au explicat că Gonzalez a dobândit o avere considerabilă și a avut un stil de viață opulent, care contrasta cu curierii pe care i-a recrutat pentru a-și introduce marfa de contrabandă în SUA. Curierii au fost instruiți să spună că articolele sunt cadouri pentru rudele lor dacă erau întrebați ceva de către agenții vamali.

„Misiunea ei s-a transformat în producerea de infractori. Ea a încercat să rescrie legea pentru ea însăși, în interesul ei”, a spus Watts-Fitzgerald.

Potrivit mărturiei co-inculpaților și foștilor ei angajați, înaintea unor evenimente importante de modă, Gonzalez recruta până la 40 de persoane din Columbia pentru a transporta câte patru genți de designer pe zborurile comerciale. În acest fel, procurorii estimează că ea a făcut contrabandă cu bunuri care au adus un venit de 2 milioane de dolari. Avocații lui Gonzalez au contestat afirmația și au spus că fiecare piele costa doar aproximativ 140 de dolari.

Gențile erau realizate din piei de caimani și pitoni crescuți în captivitate. Cu toate acestea, în unele ocazii, ea nu a reușit să obțină autorizațiile de import de la serviciile de resort din SUA.

În 2016 și 2017, oficialii americani au avertizat-o să nu ocolească aceste reguli.

Procurorii au cerut o pedeapsă mai aspră, de la 30 la 37 de luni. Însă judecătorul a spus că ține cont de cele aproape 14 luni pe care le-a petrecut în condiții dure într-o închisoare din Columbia, în așteptarea extrădării. Gonzalez, care a fost eliberată pe cauțiune și va sta în casa fiicei sale din Miami, trebuie să se predea autoritățiloe pe 6 iunie pentru a-și ispăși pedeapsa.

Deși comerțul cu pieile folosite de Gonzalez nu a fost interzis, acestea proveneau de la animale sălbatice protejate, care necesită o monitorizare atentă în temeiul Convenției privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție.

Salma Hayek, Britney Spears și Victoria Beckham se numără printre celebritățile care au cumpărat gențile lui Gonzalez.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri