Directorul FBI: Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru toate națiunile de pe Pământ

Data actualizării: Data publicării:
James Comey, fostul șef al FBI
James Comey, fostul șef al FBI Foto: Gulliver/GettyImages

Directorul FBI, James Comey, a fost audiat miercuri în Comisia de Supraveghere a FBI din Senatul american, unde a declarat că agenția pe care o conduce crede în continuare că Rusia a încercat să influențeze rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016, informează The Washington Post.

 

FBI Director James Comey Speaks At New York Police Headquarters
Gulliver/GettyImages

Comey a fost audiat în comisia juridică a Senatului, una din comisiile care investighează presupusul amestec al Rusiei în campania prezidențială americană din 2016. Serviciile americane de informații au acuzat Rusia că s-a amestecat în procesul electoral între altele prin atacuri asupra computerelor Partidului Democrat și ale membrilor echipei electorale a lui Hillary Clinton.

După părerea mea, Rusia este cea mai mare amenințare pentru toate națiunile de pe Pământ, având în vedere intențiile și capacitatea lor”, a declarat Comey, răspunzând unei întrebări venite din partea senatorului republican Lindsey Graham.

Șeful FBI spune și că rușii au de partea lor „cei mai mari infractori cibernetici” și „încă nu au încetat atacurile cibernetice asupra politicii americane”.

Citește și: Hillary Clinton dă vina pe șeful FBI și pe hackerii ruși pentru eșecul din alegeri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri