Donald Trump i-a spus președintelui Poloniei că va ridica vizele „în următoarele două luni”

Data actualizării: Data publicării:
duda-trump-casa-alba
Foto: Casa Albă

Statele Unite ale Americii ar urma să includă Polonia în programul Visa Waiver „în următoarele două luni”, a spus președintele american Donald Trump, luni, la întâlnirea cu omologul său Andrzej Duda. Ambasadorul american la Varșovia a declarat ulterior că polonezii vor merge fără vize în SUA începând din 2020.

Cred că în următoarele două luni putem face asta”, le-a spus Donald Trump reporterilor, la New York, în timpul unei întrevederi cu președintele polonez Andrzej Duda, potrivit radioului public de la Varșovia.

E deja aprobat și vom lua la mână (cererile, n.r.) ca să o rezolvăm cât mai repede posibil, să fie mai ușor oamenilor care vor să meargă în Polonia și în SUA. E ceva foarte important pentru președinte să obțină și a reușit prin foarte multă muncă, a reușit”, a mai spus Trump, conform transcriptului de pe site-ul Casei Albe.

În continuare, întrebat de reporteri dacă polonezii vor putea să călătorească în curând fără vize în SUA, Donald Trump le-a răspuns: „Foarte curând, da! Se califică. Am lucrat împreună foarte mult. (...) Cred că în următoarele două luni putem face asta. Știu că Polonia și-a dorit acest lucru”.

Imediat, Trump l-a întrebat pe omologul său polonez de câți ani așteaptă să intre în programul Visa Waiver, iar Duda a răspuns că de 30 de ani.

„Dar puteți să le spuneți oamenilor din Polonia și polonezilor din SUA că președintele Trump a rezolvat-o și nimeni n-a putut pentru o lungă perioadă de timp, după cum știți!”, a replicat apoi președintele american.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, televiziunea poloneză de stat TVN 24 a relatat că ambasadorul american la Varșovia, Georgette Mosbacher, a declarat în urma discuțiilor Trump-Duda că polonezii vor putea călători fără vize în SUA de la începutul anului viitor.

Pentru a putea fi primită în acest program, o țară trebuie să aibă un procent de sub 3% în ceea ce privește numărul cererilor de viză respinse.

Presa poloneză mai relatează că, în ultimele luni, acest procent a scăzut la 2,8%, de la 3,99% la finalul lunii septembrie 2018.

Ce a spus Trump despre ridicarea vizelor pentru români

Luna trecută, la o întâlnire oficială cu președintele Klaus Iohannis, liderul american a spus cu privire la ridicarea vizelor pentru români că „este o chestiune la care ne gândim”. De asemenea, potrivit comunicatului publicat de Casa Albă, Washingtonul va sprijini România pentru a fi ridicate vizele.

„Președintele Trump intenționează să extindă legăturile dintre cele două țări prin sprijinirea eforturilor României de a deveni eligibilă în programul Visa Waiver, în concordanță cu rigorile legilor SUA”, se precizează în comunicat.

În prezent, în UE sunt cinci state care nu sunt incluse în programul Visa Waiver pentru a călători în Statele Unite: România, Polonia, Bulgaria, Cipru şi Croaţia.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...