Donald Trump, pe locul 6 din 10 în topul celor mai mari pericole care pândesc omenirea

Data publicării:
GettyImages-488226322

Donald Trump președinte este mai periculos pentru omenire decât o eventuală decizie a britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană. O spun cei de la The Economist Inteligence Unit, care au făcut un top 10 al celor mai grave lucruri cu care s-ar putea confrunta omenirea pe termen mediu.

O posibilă victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidențiale de anul viitor a fost pusă pe locul 6 și printre lucrurile mai puțin grave care s-ar putea întâmpla se numără expansiunea militară a Chinei în apele Asiei de Sud Est sau o prăbușire în masă investițiilor din sectorul petrolier.

Ca să vă faceți o idee despre cât de îngrijorați sunt cei de la The Economist de posibilitatea ca Donald Trump să conducă Statele Unite, trebuie să știți că o idee mai periculoasă ar fi intrarea Greciei în incapacitate de plată și ieșirea din Uniunea Europeană.

Ce e drept, Donald Trump are o viziune cel puțin simplistă asupra economiei mondiale și din discursurile sale se înțelege că scopul tuturor, de la chinezi, la canadieni, la mexicani, este să aducă la sapă de lemn Statele Unite.

Dacă ar ajunge președinte, Trump a promis că va taxa mai toate produsele de import și în pericol ar fi și acordurile bilaterale care au fost negociate în zeci de ani de zile, inclusiv parteneriatul Trans Pacific anunțat în urmă cu câteva luni.

Dincolo de faptul că americanii ar putea fi tentați să consume mai multe produse naționale, industria din Americană ar duce lipsa unor materii prime sau subansamble de import.

Periculoasă este și intenția lui Trump de a le interzice musulmanilor să călătorească în Statele Unite. Astfel de discursuri sunt de fapt de mare ajutor pentru teroriști, pentru că nu fac altceva decât să le legitimeze acțiunile.

Cei de la The Economist consideră că, în condiții normale, Trump nu ar putea să o

învingă pe Hillary Clinton în cursa pentru Casa Alba. Dar orice cădere mai serioasă a economiei americane în următoarea perioadă sau un eventual atac terorist în Statele Unite ar putea face ca discursul lui Trump să fie pe placul mai multor americani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri