După ce un client i-a făcut o comandă mare, proprietarul unui magazin de arme din SUA și-a închis afacerea: „Pur și simplu nu mai pot”

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu sapca cu o arma in mana
Jon Waldman, proprietarul unui magazin de arme de lângă Atlanta, SUA, a spus că își închide afacerea pentru că pur și simplu conștiința lui este împovărată după recentele atacuri armate în masă FOTO: captură video WXIA

Proprietarul unui magazin de arme de lângă Atlanta, SUA, a spus că își închide afacerea pentru că pur și simplu conștiința lui este împovărată după recentele atacuri armate în masă care au făcut victime printre tineri. Iar un client care i-a făcut o comandă foarte mare l-a determinat să pună lacătul pe ușă imediat. 

Jon Waldman, de 43 de ani, a deschis magazinul Georgia Ballistics în Duluth, în martie 2021, iar afacerile au mers bine. Dar după atacurile armate recente - unul dintr-o școală din Nashville, Tennessee și altul în Atlanta - au fost picătura care a umplut paharul pentru Waldman, care a spus că magazinul său este deja închis și că intenționează să scape de toate armele până la mijlocul acestei luni, potrivit NBC News.

„Nu e vorba de vreo vină. Vând cetățenilor care respectă legea", a precizat Waldman. Dar spune că a ajuns în punctul în care își face griji că orice armă pe care o vinde ar putea folosită vreodată pentru o crimă, dacă ajunge pe mâini greșite.

„Nu sunt împotriva celui de-al doilea amendament (care protejează în SUA dreptul de a deține și de a purta arme - n.r.). Dar este vorba de conștiința mea, nu pot să vând, pentru că nu știu pe cine va afecta și va răni", a mai spus bărbatul.

„Asta mă macină. Este doar o chestiune de timp până când se va întâmpla...”

Două atacuri armate recente l-au determinat pe Waldman să ia decizia.  o fostă elevă a unei școli din Nashville a ucis trei copii și trei adulți în campus pe 27 martie. Atacatoarea a fost împușcat mortal de poliție.

„Asta m-a afectat foarte mult. Și apoi au fost împușcăturile de la Midtown (Atlanta) – trebuie să se oprească. A ucis o femeie care voia să-i ajute pe alții. Deci, pur și simplu nu mai pot”, a spus bărbatul.

Pe 3 mai, un tânăr de 24 de ani a deschis focul într-un spital din Atlanta, ucigând o femeie și rănind alte patru persoane.

Waldman a spus că un alt motiv pentru care s-a decis să închidă magazinul a fost comanda foarte mare pentru muniție pe care i-a făcut-o un client.

Waldman a precizat că nu militează neapărat pentru restricții mai mari asupra deținerii de arme, ci doar vrea mai multe măsuri de siguranță.

El a spus că mulți proprietari de arme sunt mai atenți cu telefoanele decât cu armele. „În ultimele două luni au fost prea mulți copii împușcați... Am un copil. Prietena mea are doi copii. Sunt un familist”.

Decizia lui Waldman a fost primită foarte bine de cei care militează pentru un control mai strict al armelor.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri