Hank the Tank: Un urs care intra în locuințe ca să fure mâncare, capturat în California

Data actualizării: Data publicării:
ursa care intra in casa
Un urs uriaș a fost capturat după mai bine de un an de căutări, după ce a pătruns în mai multe locuințe, în căutare de hrană. Foto: Profimedia

Un urs uriaș a fost capturat după mai bine de un an de căutări, după ce a pătruns în mai multe locuințe, în căutare de hrană, în California, relateză BBC.

Ursul de 227 de kilograme, cunoscut sub numele de „Hank the Tank”, se crede că a pătruns în 21 de case din zona Lacului Tahoe din 2022.

Hank, care este de fapt o femelă ursoaică înregistrată ca 64F - va fi mutată într-un sanctuar din Colorado.

Cei trei pui ai ei ar putea fi transferați într-o rezervație din comitatul Sonoma din California.

Într-o declarație publicată vineri, Departamentul „California pentru Pește și Faună Sălbatică” (CDFW) a declarat că biologii au „imobilizat în siguranță” ursul, care s-ar face vinovat de 21 de spargeri, după analizarea probelor ADN.

Hank va fi dus la „Sanctuarul pentru animale sălbatice” de lângă Springfield, Colorado.

În timp ce autoritățile din California au spus că relocarea „nu este de obicei o opțiune”, faima lui Hank a dus în cele din urmă la o amânare în ceea ce privește uciderea sa.

„Având în vedere interesul larg pentru acest urs, și riscul semnificativ al unui incident grav care implică animalul, CDFW va folosi o soluție alternativă pentru a proteja familia ursului, precum și oamenii din comunitatea South Lake Tahoe”, se arată în comunicat.

Cei trei pui ai lui Hank vor fi duși într-o altă regiune, respectiv Petaluma, California, „în speranța că vor putea renunța la comportamentele negative pe care le-au învățat de la mamă, și vor putea fi înapoiați în sălbăticie”.

Pe platforma socială X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, guvernatorul Colorado, Jared Polis, a vorbit admirativ despre Hank - și a glumit, spunând că ar fi trebuit să fie numită „Henrietta the Tank”.

Inițial, se credea că Hank a fost responsabilă pentru peste 40 de spargeri, dar probele de ADN au demonstrat că spargerile au fost, de asemenea, opera a cel puțin alți doi urși mari, cu un apetit vorace pentru hrana umană.

Descoperirea că Hank nu a fost singurul urs în această serie de pătrunderi în locuințe i-a determinat pe oficialii din California să asigure publicul că „nici un urs nu va fi eutanasiat, rănit, mutat într-o unitate sau plasat într-o grădină zoologică”.

Biologii cred că Hank, care este considerabil mai mare decât majoritatea urșilor negri, nu se teme de oameni și învățase să-și folosească puterea pentru a pătrunde cu forța în casele lor.

„Când ai un urs care spătrunde cu forța printr-o ușă de garaj, sau care deschide o ușă a casei cu oameni înăuntru, este destul de neobișnuit”, a declarat purtătorul de cuvânt al CDFW, Peter Tira, pentru BBC în februarie 2022.

Locația și soarta celorlalți doi urși implicați în șirul de spargeri din California nu au fost specificate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri