Hillary Clinton denunță o complicitate între ruși și americani împotriva sa la alegerile din SUA

Data publicării:
Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
RENO, NV - AUGUST 25: Democratic presidential nominee former Secretary of State Hillary Clinton speaks during a campaign even at Truckee Meadows Community College on August 25, 2016 in Reno, Nevada. Hillary Clinton delivered a speech about republican presidential nominee Donald Trump's policies. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Fosta candidată democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în fața lui Donald Trump, afirmând că rușii s-au coordonat probabil în atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa președintelui republican, transmite Agerpres.

Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
Foto: Getty Images

Într-un discurs în cadrul unei conferințe, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare și de piraterie informatică atribuită de Washington Rusiei și a cărei țintă ea a fost în lunile de dinaintea scrutinului. „În opinia mea, rușii nu ar fi putut să știe cum să transforme aceste informații în arme fără ajutorul unor americani”, a spus ea într-o conferință despre tehnologie organizată de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde în California, făcând referire la informațiile false difuzate pe internet și la mesaje piratate. În special, a spus ea, „oameni care aveau date de sondaje”.

Cine, s-a întrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe ruși? „Obținem tot mai multe informații privind contactele între responsabili ai campaniei lui Trump și apropiați ai lui Trump cu ruși înaintea, în timpul și după alegeri”, a răspuns ea.

Potrivit democratei, care a exclus o nouă candidatură, cel mai bun exemplu al acestei coordonări s-a produs cu o lună înainte de scrutin, când mesaje piratate din contul de Gmail al președintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de către WikiLeaks în ora care a urmat divulgării în presă a unei înregistrări în care Donald Trump făcea afirmații obscene.

Erau pregătiți, aveau un plan. Nu a trebuit decât să primească undă verde: 'OK, acesta ar putea fi sfârșitul campaniei lui Trump, difuzați-le acum'", a spus ea, exprimându-și speranța că ancheta autorităților americane va face lumină în legătură cu presupusele ingerințe ale Rusiei.

Președintele republican Donald Trump a ripostat într-o postare pe Twitter, miercuri seară, criticând-o pe fosta sa rivală pentru incapacitatea de a-și asuma singură responsabilitatea pentru înfrângere.

Hillary necinstita dă vina pe toată lumea cu excepția ei și refuză să recunoască faptul că a fost o candidată groaznică. Ea acuză Facebook și chiar și pe democrați și DNC”, Comitetul Național al Partidului Democrat, a scris el.

Trump face referire la afirmațiile lui Hillary Clinton conform cărora informații false despre ea au fost răspândite pe Facebook și că ea a fost paralizată deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic sofisticat, spre deosebire de Partidul Republican.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Mihai Mărgineanu și soția lui, 19 ani de iubire și doi copii. "Nici nu știi ce să zici la o aniversare din...
Pro FM
Hailey Bieber e însărcinată și are deja o burtică proeminentă. Modelul și Justin Bieber au anunțat că vor...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...