În primul discurs la NATO, Trump și-a criticat aliații

Data actualizării: Data publicării:
trump ok nato

Zâmbete protocolare şi reproşuri la primul summit NATO la care participă Donald Trump. Preşedintele Statelor Unite le-a reproşat aliaţilor europeni că nu cheltuiesc suficient pentru propria apărare, dar şi pentru cea colectivă, în cadrul alianţei, în timp ce America poartă greul costurilor uriaşe ale apărării transatlantice.

În ciuda criticilor, liderul de la Washington le-a cerut aceloraşi aliaţi sprijin în lupta contra terorismului. Ieri, NATO a anunţat că se alătură oficial coaliţiei anti-ISIS, condusă de Statele Unite.

Donald Trump, preşedintele SUA: „23 dintre cele 28 de state membre încă nu plătesc ceea ce ar trebui să plătească pentru apărarea lor. Asta nu este corect pentru plătitorii de taxe din Statele Unite. Multe dintre aceste naţiuni datorează sume uriaşe de bani din anii trecuţi şi nu au plătit în anii trecuţi. În ultimii opt ani, Statele Unite au cheltuit pentru apărare mai mult decât toţi ceilalţi aliaţi la un loc. Dacă toţii aliaţii ar fi cheltuit anul trecut doar 2% din PIB pentru apărare, am fi avut 119 de miliarde de dolari pentru apărare noastră comună”.

Citiți și:
VIDEO | Trump, gest jignitor la summitul NATO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri