La 11 ani a fost obligată să se mărite cu cel care a violat-o. Povestea tulburătoare a unei americance

Data actualizării: Data publicării:
abuz copii
Foto: Shutterstock

O americancă a povestit pentru New York Times drama prin care a trecut la doar 11 ani, când a fost obligată să se mărite cu bărbatul care o violase.

abuz copii
Foto: Shutterstock

Sherry Johnson, din Florida, a fost abuzată sexual de către un preot și de către un enoriaș din parohia bisericii penticostale la care mergea. Tânăra a rămas însărcinată și a născut o fetiță pe vremea când avea doar 10 ani.

În momentul în care autoritățile pentru protecția copilului s-au sesizat și au început o anchetă, părinții și oficialii bisericii au obligat-o pe Sherry să se căsătorească cu agresorul, care avea atunci 20 de ani.

"Am fost forțată. Mama m-a întrebat dacă vreau să mă căsătoresc, iar eu nu știam ce înseamnă o căsnicie, ce trebuie să fac în rolul de nevastă. Apoi a zis: Ei bine, atunci o să te căsătorești", povestește femeia.

Viața alături de agresorul ei a fost una îngrozitoare, mărturisește Sherry. Nu mai mergea la școală și, în decurs de câțiva ani, a mai născut încă nouă copii.

"Nu poți avea o slujbă, o mașină, un permis, nu poți semna un contract. Așa că de ce ai avea voie să te căsătorești în copilărie?", concluzionează Sherry, care luptă acum pentru o campanie de interzicere a căsătoriilor cu minori, o practică încă legală în unele state.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri