Mike Pence, fostul vicepreşedinte al lui Trump, nu îl va susţine pe acesta pentru un nou mandat la Casa Albă: „Nu vă va surprinde”

Data publicării:
trump și pence
Donald Trump și Mike Pence. Foto: GettyImages

Fostul vicepreşedinte al lui Donald Trump, Mike Pence, a anunţat vineri că nu îl va sprijini pe omul de afaceri republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie AFP.

„Nu vă va surprinde, nu o să-l susţin pe Donald Trump anul acesta”, a declarat el într-un interviu pentru Fox News.

Creştin evanghelic, adversar înverşunat al avortului, Mike Pence l-a ajutat pe Donald Trump să cucerească dreapta religioasă, fiind colistierul său în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

După ani de loialitate neclintită, el şi-a schimbat tonul în urma asaltului asupra Capitoliului, care a zguduit democraţia americană pe 6 ianuarie 2021.

În acea zi, Mike Pence a condus, în calitate de vicepreşedinte, şedinţa Congresului în cursul căreia aleşii urmau să certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 2020.

Deşi avea doar un rol protocolar, Donald Trump a insistat ca el să refuze să valideze alegerea democratului, notează AFP, citată de Agerpres.

Fostul guvernator al Indianei nu s-a conformat, ceea ce i-a atras o duşmănie puternică în rândul susţinătorilor omului de afaceri. Intraţi cu forţa în Capitoliu, unii au cerut ca Mike Pence să fie „spânzurat”, care a trebuit să se ascundă în grabă.

De atunci, el a considerat că afirmaţiile preşedintelui au fost „iresponsabile” şi că l-au „pus în pericol”. În iunie 2023, Mike Pence a candidat împotriva lui la primarele republicane. Dar a fost nevoit să renunţe, chiar înainte de primele alegeri, din lipsă de sprijin.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri