Mister medical în cazul unui băiețel de 7 ani. Copilul a dormit timp de 11 zile și s-a trezit cu probleme grave

Data publicării:
wyatt

Cazul straniu al unui copil care a adormit și s-a trezit peste 11 zile le dă bătăi de cap medicilor americani din Kentycky. Copilul în vârstă de 7 ani trebuie acum să învețe din nou să meargă, după ce s-a trezit cu probleme neurologice, relatează CBS.

Mama lui Wyatt spune că micuțul s-a comportat normal, până a mers la culcare, obosit după ce participase la nunta unchiului său. „Am încercat să îl trezesc, dar adormea la loc mereu. Deschidea ochii, dar nu părea să fie conștient”, spune mama copilului.

Medicii spun că băiețelul a căzut într-un somn profund și în timp ce i se făceau teste, pentru a descoperi cauza stării severe de somnolență. Când s-a trezit, după 11 zile, copilul avea mobilitatea redusă și acum luptă să își recapete puterea. Wyatt nu poate deocamdată să meargă și nici să vorbească, însă mama lui spune că își revine pe zi ce trece. 

Inițial, medicii suspectau că Wyatt avea în corp un virus sau o bacterie, însă rezultatele analizelor nu au indicat prezența acestora în organism. Așa că doctorii i-au administrat medicamente folosite în tratarea pacienților cu convulsii, întrucât activitatea cerebrală a micuțului indica prezența unor „scurtcircuite” între neuroni.

Misterul somnului de 11 zile nu a fost însă dezlegat, iar medicii nu o pot asigura pe mama copilului că acest episod nu se va mai repeta. Cazul copilului este la fel de straniu precum cel al localnicilor din satul Kalachi, din Kazahstan, care adorm spontan și pentru șase zile consecutive, fără ca nimeni să poată explica de ce se întâmplă acest lucru și de ce sunt afectați toți locuitorii zonei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri