Primul lider străin care îl va vizita pe noul președinte Trump

Data actualizării: Data publicării:
President Donald Trump prepares to sign a confirmation for Defense Secretary James Mattis
Foto: Gulliver/Getty Images

Premierul britanic Theresa May urmează să se întâlnească săptămâna viitoare la Casa Albă cu Donald Trump, relatează Sky News. Casa Albă a confirmat informația și a menționat că întâlnirea celor doi lideri va avea loc vineri.

theresa may getty-1
Foto: Gulliver/GettyImages

În aceste condiţii, premierul londonez ar putea fi primul lider străin care se va întâlni cu noul preşedinte american după învestirea în funcţie, scrie News.ro.

Potrivit surselor Sky News, vizita lui May, care urma iniţial să aibă loc în februarie, a fost devansată la sugestia consilierilor apropiaţi ai lui Trump.

Într-un interviu acordat Financial Times, premierul britanic a declarat că îi va cere lui Trump, atunci când va discuta cu el, să recunoască importanţa NATO şi să nu submineze unitatea europeană. Ea se aşteaptă la discuţii „foarte directe” cu noul preşedinte american şi se aşteaptă la progrese către un acord comercial SUA-Marea Britanie.
 
Şefii de cabinet ai Theresei May, Nick Timothy şi Fiona Hill, au mers luna trecută în Statele Unite pentru a se întâlni cu echipa lui Donald Trump.

Theresa May a discutat telefonic cu Donald Trump, pentru prima dată, după victoria acestuia în alegeri, în luna noiembrie. În cursul acestei convorbiri, preşedintele-ales a invitat-o într-o vizită „cât mai repede posibil”.

Citiți și:  Donald Trump, vizită oficială la Londra în 2017

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri