Purtătorul de cuvânt al PSD, în SUA: Există determinare pentru ca românii să beneficieze de vize într-un timp cât mai scurt

Data actualizării: Data publicării:
336018809_2454183561424887_1341404360522366788_n
Foto: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, care se află la Washington, a transmis sâmbătă că a discutat la Departamentul de Stat despre situaţia politică cu Directorul pentru Europa Centrala si de Est, Alan Meltzer şi cu Jessica Warder care are ca responsabilitate România şi a constatat că există determinare la nivelul administraţiei americane pentru ca românii să beneficieze de vize într-un timp cât mai scurt, transmite News.ro. 

„Am continuat, la Washington, să prezentăm rolul pozitiv pe care România îl are în stabilitatea regiunii Mării Negre. Discuţiile de la Congress, cu reprezentanţii Colin Allred, Eric Swalwell, Bill Huizenga au fost axate pe securitatea zonei Mării Negre, cu toţii fiind susţinători ai Black Sea Security Act, dar şi membri în comisiile decidente asupra politicii externe americane. I-am invitat să viziteze România pentru a simţi şi mai bine provocările regiunii şi răspunsurile pe care le putem găsi împreună, spre exemplu prin dezvoltarea de proiecte concrete în cadrul Iniţiativei celor trei mări”, precizează purtătorul de cuvânt al PSD. 

Ştefan Radu Oprea mai arată că întâlnirea de la National Democratic Institute cu preşedintele Derek Mitchell şi echipa lui a prilejuit dezbaterea despre valorile şi proiectele comune pentru dezvoltarea unei societăţi inclusive, care să dea o şansa egală tuturor cetăţenilor români. 

„La Departamentul de Stat am discutat despre situaţia politică cu Directorul pentru Europa Centrala si de Est, Alan Meltzer şi cu Jessica Warder care are ca responsabilitate România. Nu am uitat să punctăm programul Visa Waiver şi am constatat că există determinare la nivelul administraţiei americane pentru ca românii să beneficieze de vize într-un timp cât mai scurt”, a menţionat Oprea. 

Reprezentanul PSD mai spune că, la Departamentul de Comerţ, directorul pentru Europa Centrală şi de Est, Doreen Parekh şi Antonios Louloudakis, ofiţerul comercial responsabil pentru România au apreciat intensificarea schimburilor comerciale care au ajuns la un maxim de 5,1 mld USD. 

„Este însă mult spaţiu pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi intensificarea investiţiilor americane în România. Nu în ultimul rând a fost apreciată participarea delegaţiei României la Select USA, programul american de atragere a companiilor şi investiţiilor. Pentru a treia oară suntem cea mai numeroasă delegaţie din Europa, cu Start Up-uri în tehnologie, iar creativitatea antreprenorilor români este deja recunoscută”, a mai afirmat social-democratul.

Senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat și Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus, pe 16 martie, un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver, potrivit Ambasadei române din SUA.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Jennifer Lopez si Ben Affleck sunt la un pas de divort. Un apropiat al cuplului Bennifer a rupt tacerea: “S-a...