Rudele unei femei decapitate de o barieră de metal uitată deschisă au primit despăgubiri uriașe de la guvernul american

Data publicării:
Imagini cu incidentul în urma căruia o femeie a fost decapitată de o barieră de metal într-un parc național din SUA
Împinsă de rafalele de vânt, bariera metalică a decapitat-o pe Nakajjigo sub ochii soțului ei care conducea mașina. Colaj foto: Grand County Sheriff's Office

Esther „Essie” Nakajjigo, o activistă pentru drepturile omului din Uganda, a fost decapitată într-un parc național din Utah atunci când o barieră metalică a venit peste ea în timp ce femeia ședea în mașina condusă de soțul ei, scrie CBS News. La mai bine de doi ani de la incident, guvernul american a fost obligat să plătească despăgubiri de 10,5 milioane de dolari familiei victimei.

Cu toate că suma a fost mult mai mică decât cea cerută de avocații care reprezintă familia victimei, aceștia au salutat decizia instanței, spunând că este cel mai substanțial verdict federal din istoria statului Utah pentru un caz de neglijență criminală.

Judecătorul Bruce Jenkins a spus că moartea lui Nakajjigo a fost „îngrozitoare și copleșitor de șocantă”, potrivit CBS Colorado.

Nakajjigo și soțul ei, Ludovic Michaud, își petreceau vacanța în estul statului Utah, vizitând parcul național din zonă la doar câteva luni după ce se căsătoriseră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zonele de recreație se deschiseseră de curând după ce au fost închise din cauza pandemiei, însă una dintre porțile de metal, care în mod normal erau legate cu un lacăt, fusese lăsată dezlegată.

În timp ce cuplul pleca din parc, rafalele de vânt au mișcat bariera cu destulă forță încât să o împingă prin portiera pasagerului din dreapta șoferului, decapitând-o pe Nakajjigo sub ochii soțului ei care conducea mașina.

Avocații au cerut despăgubiri în valoare de 140 de milioane de dolari

Brutalitatea felului în care Nakajjigo a murit și faptul că era o cunoscută activistă din Uganda care lupta pentru drepturile femeilor au făcut ca acest caz să atragă atenția publicului.

Nakajjigo, care avea 25 de ani, trăia cu soțul ei în Denver, acolo unde se mutase pentru a participa la un curs de leadership pentru care primise bursă. Femeia provenea dintr-o familie foarte săracă din Uganda și reușise să strângă destule fonduri pentru construcția mai multor unități sanitare în orașul ei natal.

accident-utah-decapitare
Cuplul își petrecea vacanța în parcul național din Utah după ce se căsătoriseră cu doar câteva luni în urmă. Foto: Grand County Sheriff's Office

Avocații care îl reprezintă pe Michaud și pe părinții lui Nakajjigo au cerut inițial despăgubiri de 140 de milioane de dolari, în timp ce guvernul american a considerat că suma potrivită era de 3,5 milioane de dolari.

Judecătorul a decis să îi acorde 9,5 milioane de dolari lui Michaud, 700.000 de dolari mamei victimei și 350.000 tatălui ei.

Avocații au argumentat că un simplu lacăt de 8 dolari ar fi oprit bariera metalică și acuză parcul că a încălcat legea. „În lipsa unui lacăt obișnuit de 8 dolari, lumea noastră a pierdut un apărător extraordinar al binelui”.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri