SUA | Tensiuni la dezbaterea candidaților la postul secund

Data actualizării: Data publicării:
Mississippi State Bulldogs vs Tulane Green Wave
SHREVEPORT, LA - SEPTEMBER 17: The American Flag waves before a game between the Mississippi State Bulldogs and the Tulane Green Wave on September 17, 2005 at Independence Stadium in Shreveport, Louisiana. The Tulane Green Wave from New Orleans, Louisiana had to change venues due to the state of their city as a result of Hurricane Katrina. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

Cei doi candidaţi la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, democratul Tim Kaine şi republicanul Mike Pence, s-au înfruntat azi-noapte în unica lor dezbatere prevăzută în campanie. Fiecare dintre ei şi-a apărat coechipierul şi l-a atacat pe candidatul advers. Taxele lui Donald Trump şi realizările lui Hillary Clinton ca secretar de stat au fost printre subiectele pe care s-au atacat cei doi.

„Donald Trump se pune pe el pe primul loc. Şi-a construit afacerea, cum a zis un angajat de-al lui, pe spatele celor mici. Donald Trump e inteligent că nu plăteşte pentru veterani sau profesori. Presupun că noi, cei care plătim pentru aceste lucruri, suntem proşti”, a spus Tim Kaine, candidatul democrat la funcția de vicepreședinte.

Candidatul republican la funcția de vicepreședinte, Mike Pence, a argumentat că Donald Trump s-a folosit de sistemul fiscal într-un mod „strălucit”.

A folosit sistemul fiscal exact aşa cum e conceput şi a făcut-o în mod strălucit. Donald Trump a creat zeci de mii de locuri de muncă şi a plătit impozite pe salarii, impozite pe proprietăţi...Dumneavoastră nu profitaţi de deducerile fiscale la care aveţi dreptul? Eu o fac”, a spus Mike Pence.

Declarațiile lui Donald Trump despre Rusia și Vladimir Putin au făcut și ele obiectul dezbaterii.

„Donald Trump l-a lăudat de numeroase ori pe Vladimir Putin şi e clar că are afaceri cu oligarhi ruşi foarte apropiaţi lui Putin”, a acuzat Tim Kaine.

„Prioritatea ei (Hillary Clinton- n.red.) când a devenit secretar de stat a fost resetarea relaţiilor cu Rusia. După resetarea relaţiilor cu Rusia, Rusia a invadat Ucraina şi a anexat Crimeea. Provocările Rusiei trebuie tratate de SUA cu fermitate. Dacă Rusia continuă să se implice în acest atac barbar asupra civililor din Alep, Statele Unite ar trebui să fie pregătite să folosească forţa militară pentru a lovi ţinte militare ale regimului Assad”, a fost replica lui Mike Pence.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri