Un bărbat a fost eliberat după 48 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o: „Nu lăsa pe nimeni să spună că nu se poate”

Data publicării:
Glynn Simmons
Glynn Simmons. Foto: Captură video NBC News

Un judecător din Oklahoma l-a exonerat pe un bărbat care a petrecut 48 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Este cea mai lungă pedeapsă abuzivă cunoscută în SUA, scrie BBC.

Glynn Simmons, în vârstă de 70 de ani, a fost eliberat în luna iulie, după ce o instanță a constatat că dovezi cruciale în cazul său nu au fost predate avocaților apărării.

Luni, un procuror a declarat că nu există suficiente dovezi pentru a justifica un nou proces.

Marți, judecătorul Amy Palumbo l-a declarat nevinovat pe domnul Simmons.

„Această instanță constată, prin dovezi clare și convingătoare, că infracțiunea pentru care domnul Simmons a fost condamnat și închis... nu a fost comisă de domnul Simmons”, a declarat judecătorul Palumbo din Oklahoma County.

„Este o lecție de rezistență și tenacitate”, a declarat Glynn Simmons reporterilor după aflarea deciziei. „Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu se poate, pentru că se poate.”

Simmons a executat 48 de ani, o lună și 18 zile de închisoare pentru uciderea lui Carolyn Sue Rogers, în 1974, care a avut loc în timpul unui jaf într-un magazin de băuturi alcoolice dintr-o suburbie a orașului Oklahoma.

Simmons avea 22 de ani atunci când el și un alt bărbat, Don Roberts, au fost condamnați la moarte în 1975. Pedepsele au fost ulterior schimbate la închisoare pe viață după hotărârea Curții Supreme din SUA privind pedeapsa cu moartea.

Simmons și-a menținut declarația că este nevinovat, spunând că se afla în Louisiana, în momentul crimei.

O instanță i-a anulat sentința în iulie, după ce a constatat că procurorii nu au predat toate probele avocaților apărării, inclusiv că un martor a identificat alți suspecți.

Don Roberts a fost eliberat condiționat în 2008.

Simmons se luptă în prezent cu cancerul de ficat, potrivit GoFundMe, care a strâns mii de dolari pentru a-l ajuta.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri