Viața excentrică a ucigașului din Las Vegas, povestită de el în 2013

Data actualizării: Data publicării:
stephen paddock

Motivul pentru care Stephen Paddock a comis cel mai sângeros atac armat din istoria recentă a Statelor Unite rămâne încă un mister. I-ar putea ajuta pe anchetatori un document de 97 de pagini, obținut de CNN, în care bărbatul de 64 de ani își descria obiceiurile, într-o plângere la adresa unui hotel, în interiorul căruia, în 2011, a căzut și s-a rănit.

Stephen Paddock era un om care paria noaptea și dormea toată ziua. Din când în când lua Valium pentru anxietate, de la un medic la care putea să apeleze oricând.

Aduna câte un milion de dolari pe noapte, dar umbla în cazinourile din Las Vegas în pantaloni scurți, șlapi și avea mereu un pahar propriu de băutură, ca să nu plătească prea mult bacșiș.

Așa se descria Stephen Paddock cu patru ani înainte să comită ceea ce avea să devină cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a SUA: 58 de morți și în jur de 500 de răniți.

Detaliile apar într-o depoziție de 97 de pagini din 29 octombrie 2013, obținută de CNN, dintr-un proces civil împotriva hotelului Cosmopolitan, pe aleea căruia a alunecat și a căzut în 2011.

Potrivit sursei citate, documentul a fost predat Biroului Federal de Investigații (FBI).

O boală psihică nediagnosticată?

Depoziția atacatorului din Las Vegas oferă câteva detalii despre personalitatea acestuia. De altfel, potrivit postului de televiziune ABC, Paddock ar fi avut o boală psihică severă ce nu a fost diagnosticată.

Însă, în mărtura sa, el a spus că nu avea boli psihice, nu era dependent de vreo substanță și nu avea cazier.

În ceea ce privește medicamentele pentru anxietate, deocamdată este neclar cât de des lua diazepam și când a fost ultima oară. A dezvăluit atunci că mai avea circa 10-15 pastile într-o cutie de 60, prescrisă cu un an jumătate înainte.

Potrivit medicilor, efectele adverse ale acestui medicament erau furia, agresivitatea și iritabilitatea.

Ultima oară când i s-a prescris diazepam a fost în luna iunie, notează CNN fără a putea confirma informația relatată de presa locală.

În ceea ce privește armele, el a spus doar că deține o licență secretă din Texas.

Acasă, la cazinou

Stephen Paddock se mai descria în 2013 ca fiind un om care călătorește des, umblând „o dată la trei săptămâni” într-unul din statele California, Nevada, Texas și Florida.

Acasa era pentru el o cameră de hotel oferită gratuit de hoteluri „în 95% din cazuri”. CNN precizează că hotelurile oferă camere gratuite oamenilor care pariază sume mari pentru a-i ține în cazinourile proprii.

El a spus că de multe ori deschidea sticle din care nu consuma nimic, tocmai pentru că erau gratuite.

'Un milion de dolari pariat pe noapte nu e mult'

O parte din mărturie făcea referire și la pariuri. El s-a descris ca fiind „cel mai mare jucător de video poker din lume”. „De unde știu asta? Pentru că îi știu pe unii dintre jucători care joacă pe picior mare. Nimeni nu pariază la fel de mult ca mine”, spunea el.

În 2006 spunea că paria „în jur de 14 ore pe zi”, iar la piscină nu ajungea deloc.

Bărbatul mai spunea că bea alcool foarte rar când paria, pentru că „la mizele pe care joc eu, vrei să fii în toate mințile, sau câtă minte am eu”.

Întrebat cât de mult paria într-o singură noapte, el a răspuns că „un milion de dolari” și că această sumă „nu era mare”.

El a mai spus în depoziție că a copilărit în majoritatea timpului în California, a fost o perioadă agent al Fiscului american (IRS), apoi a început să investească în afaceri imobiliare.

De asemenea, în timpul depoziției nu a dat detalii despre sursa banilor și uneori era arogant și sarcastic.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri