VIDEO. Urmările "bombei meteo" din California

Data publicării:
california

Autorităţile anunţă că sunt cel puţin cinci morţi în urma furtunii teribile care a afectat timp de 24 de ore sudul Californiei, începând de vineri. Botezată de presă "bomba meteo", furtuna a provocat inundaţii şi alunecări de teren. Mai multe şosele au fost închise sau au devenit capcane pentru şoferi, iar pompierii au intervenit pentru a salva zeci de persoane.

La nord de Sacramento, furtuna a lăsat în urmă aşezări întregi în care apa trecea de jumătate de metru înălţime. Şi în Los Angeles s-au înregistrat într-o singură zi precipitaţii cât pentru o lună.

Venită din Pacific, furtuna a lovit cu atâta putere, încât străzile s-au transformat în râuri în doar câteva minute. Mulţi şoferi surprinşi de torenţi au avut nevoie de ajutor. Acest bărbat a fost salvat de pe acoperişul maşinii, dar şoferul autoturismului din spatele său, acoperit complet de apă, nu a supravieţuit.

Daniel Curry, pompier: „Ultima oară când am avut o asemenea furtună a fost acum vreo 12 ani.”

Pe cel puţin şase drumuri importante din regiune nu se putea circula deloc la apogeul furtunii şi pe cele care nu erau inundate şoferii abia înaintau. De altfel, mai multe şosele au fost distruse de ploi. O maşină de pompieri din care oamenii abia apucaseră să iasă s-a prăbuşit odată cu o porţiune de drum. În altă parte, o conductă veche a dat naştere unui adevărat torent sub o stradă, iar asfaltul s-a surpat, înghiţind o maşină. Pompierii au reuşit să salveze şoferul în ultimul moment. Imediat, o altă maşină a căzut în groapă, după ce şoferul reuşise să iasă.

Carter Evans, corespondent CBS: „Pompierii au reuşit să scoată cele două maşini din groapa adâncă de 13 metri şi acum se pregătesc să o acopere înainte de următoarea furtună.”

Vântul cu puterea unui uragan de categoria 1 a smuls din rădăcini sute de copaci şi a lăsat în întuneric peste 160.000 de oameni. Sute de zboruri de pe aeroporturile din regiune au fost anulate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri